Beogradski manifest 2019

"Festival svih festivala", Srbija na dlanu i najlepši pogled na Beograd u oku. Mnogo naziva za jedinstvenu manifestaciju namenjenu svim generacijama

Subota 18. maj 2019.

cover image

Beogradski manifest 2019 se organizuje od 24. do 26. maja, a mesto održavanja je Kalemedan. Jubilarno peto izdanje donosi još brojnije sadržaje u kojima će prodefilovati turističke organizacije, domaći proizvođači hrane i pića, dragi gosti iz regiona, predstavnici sporta i umetnosti. Jednostavnije, Beogradski manifest u brojevima izgleda ovako:

3 dana

5 bina

15 zona

100 programa

Beogradska tvrđava će vrveti od štandova i pozornica. Podeljeni u zonama, jednostavni za snalaženje, izlagači, promoteri i kompletna postava učesnika festivala će promovisati svoje proizvode i usluge ali i talenat za zabavu. Predstavnici preko 60 opština iz Srbije će ponuditi turističke aranžmane po promotivnim cenama. Kraft pivare i domaće vinarije veoma dobro poznaju ukus Beograda tako da niko neće biti žedan. S obzirom na impozantan broj gastronomskih aktera, ovo će biti autentična fešta u kojoj hrana vodi glavnu reč.

Simbol Beogradskog manifesta su veliki leteći baloni. Skulpture od slame nisu tako uobičajene u gradu. Sve što možete da zamislite - čeka vas na Kalemegdanu.


Od početne ideje, da se napravi festival koncipiran tako da se porodice dobro provedu na otvorenom je još tokom premijere postao mnogo više od porodičnog događaja. Na istom mestu se nalaze provod i edukacija, promocija turističkog potencijala cele zemlje i atraktivne destinacije iz komšiluka. Različite igre i najrazličitiji sportovi. Izložba oldtajmera i udruženja fokusirana na srednjevekovnu kulturu. Moderna muzika i tradicionalan ples. Projekcije filmova takođe. Degustacija najboljih ukusa Srbije uz domaća vina i piva su posebna priča. Mnogo dobra priča. Ukoliko želite da još bolje upoznate svoju zemlju, dođite obavezno. Ako ste gost u glavnom gradu Srbije, ne propustite druženje na kome ćete odlično upoznati Srbiju.