Београдски манифест 2019

"Фестивал свих фестивала", Србија на длану и најлепши поглед на Београд у оку. Много назива за јединствену манифестацију намењену свим генерацијама

Субота 18. мај 2019.

cover image

Београдски манифест 2019 се организује од 24. до 26. маја, а место одржавања је Калемедан. Јубиларно пето издање доноси још бројније садржаје у којима ће продефиловати туристичке организације, домаћи произвођачи хране и пића, драги гости из региона, представници спорта и уметности. Једноставније, Београдски манифест у бројевима изгледа овако:

3 дана

5 бина

15 зона

100 програма

Београдска тврђава ће врвети од штандова и позорница. Подељени у зонама, једноставни за сналажење, излагачи, промотери и комплетна постава учесника фестивала ће промовисати своје производе и услуге али и таленат за забаву. Представници преко 60 општина из Србије ће понудити туристичке аранжмане по промотивним ценама. Крафт пиваре и домаће винарије веома добро познају укус Београда тако да нико неће бити жедан. С обзиром на импозантан број гастрономских актера, ово ће бити аутентична фешта у којој храна води главну реч.

Симбол Београдског манифеста су велики летећи балони. Скулптуре од сламе нису тако уобичајене у граду. Све што можете да замислите - чека вас на Калемегдану.


Од почетне идеје, да се направи фестивал конципиран тако да се породице добро проведу на отвореном је још током премијере постао много више од породичног догађаја. На истом месту се налазе провод и едукација, промоција туристичког потенцијала целе земље и атрактивне дестинације из комшилука. Различите игре и најразличитији спортови. Изложба олдтајмера и удружења фокусирана на средњевековну културу. Модерна музика и традиционалан плес. Пројекције филмова такође. Дегустација најбољих укуса Србије уз домаћа вина и пива су посебна прича. Много добра прича. Уколико желите да још боље упознате своју земљу, дођите обавезно. Ако сте гост у главном граду Србије, не пропустите дружење на коме ћете одлично упознати Србију.