Kako provesti uskršnji vikend

Parkovi su mesta za najzanimljiviji Uskrs u Beogradu. Za čitave porodice, prijatelje i komšije. Svi putevi vode na zabavu pod otvorenim nebom

Sreda 24. apr 2019.

cover image

Veliki uskršnji karneval u parku Tašmajdan se organizuje po treći put. Subota i nedelja, 27. i 28. april su dani u kojima će na ovoj lokaciji sve vrveti od smeha. Neverovatna fešta će okupiti brojne prvoklasne zabavljače. Mažoretkinje, ulični animatori, defile maskota najpoznatijih likova iz crtanih filmova, perkusionisti, muzičari i plesači će učiniti sve što znaju da Uskrs 2019 pamtite po neverovatnoj atmosferi.

Tašmajdanski park će tokom dva dana postati oaza gradskog provoda. Dečja radost je u prvom planu i samo za njih će biti postavljena igraonica "Zabavni grad". Moći će da uživaju i u jahanju konja. Jedan deo parka će biti pretvoren u bioskop.

Organizovana su brojna takmičenja, a svakog učesnika očekuju nagrade. Maksimum oduševljenja će tradicionalno izazvati Trka u puzanju beba. Ipak, najviše učesnika će se prijaviti za takmičenje u kucanju jajima. Humanitarne aktivnosti neće izostati ni ove godine. Đaci koji se prijave za učestvovanje u disciplinama "Najlepše oslikano jaje" i "Najlepše ukrašena uskršnja korpa" i odnesu pobedu, sami će odabrati kome poklanjaju vrednu nagradu organizatora.


Sledeća destinacija za prazničnu atmosferu je park Topčider u kome će održati "Vaskršnje čarolije". U subotu i nedelju, od 11:00 do 14:00 posetioce će dočekati klovnovi, žongleri, plesači, di-džej, muzičari, sportisti i umetnici koji će imati samo jedan ali važan zadatak - da najmlađi ne skidaju osmeh sa lica. Baš njima je u potpunosti namenjen ovaj događaj.

Deca će se i ovde takmičiti u izboru za naj uskršnje jaje i najatraktivniju uskršnju korpu. Školarci imaju prilike da se izbore za idealne nagrade. Svaki minut programa je pažljivo osmišljen i nikome neće biti dosadno. Face art, koncerti i likovne radionice čine samo deo manifestacije na kojoj će glavnu reč voditi animator Peđolino. Tamo gde je on, deca su presrećna.