Како провести ускршњи викенд

Паркови су места за најзанимљивији Ускрс у Београду. За читаве породице, пријатеље и комшије. Сви путеви воде на забаву под отвореним небом

Среда 24. апр 2019.

cover image

Велики ускршњи карневал у парку Ташмајдан се организује по трећи пут. Субота и недеља, 27. и 28. април су дани у којима ће на овој локацији све врвети од смеха. Невероватна фешта ће окупити бројне првокласне забављаче. Мажореткиње, улични аниматори, дефиле маскота најпознатијих ликова из цртаних филмова, перкусионисти, музичари и плесачи ће учинити све што знају да Ускрс 2019 памтите по невероватној атмосфери.

Ташмајдански парк ће током два дана постати оаза градског провода. Дечја радост је у првом плану и само за њих ће бити постављена играоница "Забавни град". Моћи ће да уживају и у јахању коња. Један део парка ће бити претворен у биоскоп.

Организована су бројна такмичења, а сваког учесника очекују награде. Максимум одушевљења ће традиционално изазвати Трка у пузању беба. Ипак, највише учесника ће се пријавити за такмичење у куцању јајима. Хуманитарне активности неће изостати ни ове године. Ђаци који се пријаве за учествовање у дисциплинама "Најлепше осликано јаје" и "Најлепше украшена ускршња корпа" и однесу победу, сами ће одабрати коме поклањају вредну награду организатора.


Следећа дестинација за празничну атмосферу је парк Топчидер у коме ће одржати "Васкршње чаролије". У суботу и недељу, од 11:00 до 14:00 посетиоце ће дочекати кловнови, жонглери, плесачи, ди-џеј, музичари, спортисти и уметници који ће имати само један али важан задатак - да најмлађи не скидају осмех са лица. Баш њима је у потпуности намењен овај догађај.

Деца ће се и овде такмичити у избору за нај ускршње јаје и најатрактивнију ускршњу корпу. Школарци имају прилике да се изборе за идеалне награде. Сваки минут програма је пажљиво осмишљен и никоме неће бити досадно. Face art, концерти и ликовне радионице чине само део манифестације на којој ће главну реч водити аниматор Пеђолино. Тамо где је он, деца су пресрећна.