RTS - 60 godina jubileja

Dva velika besplatna koncerta na Tašmajdanu za šest decenija postojanja

Ponedeljak 20. avg 2018.

cover image

Televizijska 2018. je u znaku jubileja - 60 godina postojanja Radio-televizije Srbije. Kada je osnovana u bivšoj Jugoslaviji, Televizija Beograd je bila jedna od svega 20 televizija u Evropi. Tog 23. avgusta 1958. godine, posle najave programa je usledio TV Dnevnik koji je u živom prenosu vodio Miloje Mića Orlović. Najveća medijska kuća u Srbiji svojim vernim gledaocima poklanja dva velika koncerta - 23. i 24. avgusta od 20:00 na stadionu sportsko-rekreativnog centra "Tašmajdan".

Prve večeri nastupaju Hor i Simfonijski orkestar RTS-a, Big Bend, Kolibri, ansambl Kolo i istaknuti srpski glumci Slobodan Ninković, Branislav Zeremski i Ivan Bosiljčić. Jadranka Jovanović, Stefan Milenković, Dragana Radaković, Bela Mavrak, Bora Dugić, Aleksandrar Sedlar su samo neki od najboljih umetnika klasične muzike koji će raskošnim talentom oduševiti publiku na Tašu.

Dvadeset treći avgust 2018. u Beogradu će se pamtiti i po velikanima popa i roka. Bisera Veletanlić, Bajaga, Goran Bregović, Manjifiko, Bora Đorđević, Željko Joksimović, Mladen Vojčić Tifa i Alen Islamović će prirediti noć za pamćenje. Spektakularni dirigent Bojan Suđić je potvrdio prisustvo i najavio dva gostujuća dirigenta - Vojkana Borisavljevića i Vojislava Bubišu Simića. Programom će dirigovati voditelji Sandra Perović, Dragana Kosjerina, Branko Veselinović i Jovan Memedović.


Drugi koncert, zakazan za 24. avgust od 20:00 je rezervisan za 60 najlepših narodnih pesama. Sasvim drugačiju atmosferu će prirediti legendarni Predrag Živković Tozovac, Lepa Lukić, Haris Džinović, Merima Njegomir, Snežana Đurišić, Jelena Tomašević, Zvonko Bogdan, Goca Lazarević, Radiša Urošević, bračni drugovi i kolege Aleksandar Ilić i Biljana Jevtić kao i predstavnici novije srpske narodne muzike. Kroz najpoznatije narodne note i stihove će vas voditi dva voditeljska para - Ana Babić i Slobodan Šarenac zajedno sa Bojanom Marković i Milanom Popovićem, uz angažman glumca Srđana Ivanovića koji će tumačiti lik Cojla Manojlovića. Vrhunski domaći izvođači za rođendansko slavlje pod zvezdama.