РТС - 60 година јубилеја

Два велика бесплатна концерта на Ташмајдану за шест деценија постојања

Понедељак 20. авг 2018.

cover image

Телевизијска 2018. је у знаку јубилеја - 60 година постојања Радио-телевизије Србије. Када је основана у бившој Југославији, Телевизија Београд је била једна од свега 20 телевизија у Европи. Тог 23. августа 1958. године, после најаве програма је уследио ТВ Дневник који је у живом преносу водио Милоје Мића Орловић. Највећа медијска кућа у Србији својим верним гледаоцима поклања два велика концерта - 23. и 24. августа од 20:00 на стадиону спортско-рекреативног центра "Ташмајдан".

Прве вечери наступају Хор и Симфонијски оркестар РТС-а, Биг Бенд, Колибри, ансамбл Коло и истакнути српски глумци Слободан Нинковић, Бранислав Зеремски и Иван Босиљчић. Јадранка Јовановић, Стефан Миленковић, Драгана Радаковић, Бела Маврак, Бора Дугић, Александрар Седлар су само неки од најбољих уметника класичне музике који ће раскошним талентом одушевити публику на Ташу.

Двадесет трећи август 2018. у Београду ће се памтити и по великанима попа и рока. Бисера Велетанлић, Бајага, Горан Бреговић, Мањифико, Бора Ђорђевић, Жељко Јоксимовић, Младен Војчић Тифа и Ален Исламовић ће приредити ноћ за памћење. Спектакуларни диригент Бојан Суђић је потврдио присуство и најавио два гостујућа диригента - Војкана Борисављевића и Војислава Бубишу Симића. Програмом ће дириговати водитељи Сандра Перовић, Драгана Косјерина, Бранко Веселиновић и Јован Мемедовић.


Други концерт, заказан за 24. август од 20:00 је резервисан за 60 најлепших народних песама. Сасвим другачију атмосферу ће приредити легендарни Предраг Живковић Тозовац, Лепа Лукић, Харис Џиновић, Мерима Његомир, Снежана Ђуришић, Јелена Томашевић, Звонко Богдан, Гоца Лазаревић, Радиша Урошевић, брачни другови и колеге Александар Илић и Биљана Јевтић као и представници новије српске народне музике. Кроз најпознатије народне ноте и стихове ће вас водити два водитељска пара - Ана Бабић и Слободан Шаренац заједно са Бојаном Марковић и Миланом Поповићем, уз ангажман глумца Срђана Ивановића који ће тумачити лик Цојла Манојловића. Врхунски домаћи извођачи за рођенданско славље под звездама.