Gradska dešavanja za kraj avgusta

Finiš meseca donosi najbolju zabavu u grad

Četvrtak 30. avg 2018.

cover image

Septembar samo što nije. Gužva oko spremanja ajvara, polaska u školu i drugih rituala u ovo doba godine dolaze na red. Još uvek nije vreme za pozdravljanje sa letnjim vibracijama. Beograd je definitivno sačuvao najbolje za kraj poslednjeg letnjeg meseca.

Fish Fest, izdanje 2018 je od 30. avgusta do 2. septembra kod Nebojšine kule. Legendarna manifestacija više od decenije okuplja ljubitelje reka i njihovih gastronomskih čarolija, sa ciljem da svako ko dođe oseti energiju koju samo prirodno okruženje pruža. Čuveno takmičenje u kuvanju riblje čorbe, nautička izložba, koncerti i još mnogo dobre zabave za sve generacije je spremno za 12. izdanje odličnog dešavanja.

Koncert klasične muzike pod zvezdama je jedno od onih događaja koji Beograd svrstavaju u autentične svetske metropole. Treću godinu zaredom, na Tašmajdanu će se održati fantastičan koncert pod nazivom "Noć muzike". Simfonijski orkestar, hor, dečji hor i čuveni "Kolibri", predvođeni dirigentom Bojanom Suđićem će 31. avgusta od 20:30 izvesti delo Karla Orfa "Karmina Burana". Nema dileme, ovakav spektakl na kraju avgusta, i to besplatan se ne propušta.


Trenutak za retro stil. Muzej Jugoslavije i Udruženje istoričara automobilizma 1. septembra organizuju "Druženje sa Fićom i Vespom". Atraktivan program koji će vas lansirati pravo u prošlost počinje u 10:00, a sve do 14:00 imaćete mogućnost da vidite šta se vozilo šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Dok slušate mudre reči organizatora, najmlađi će u kreativnoj radionici bojiti Fiće. Nakon proglašeenja pobednika za najsimpatičnijeg Fiću i naj Vespu, sledi sjajno druženje na sedmom festivalu koji promoviše jugoslovensku baštinu.