Градска дешавања за крај августа

Финиш месеца доноси најбољу забаву у град

Четвртак 30. авг 2018.

cover image

Септембар само што није. Гужва око спремања ајвара, поласка у школу и других ритуала у ово доба године долазе на ред. Још увек није време за поздрављање са летњим вибрацијама. Београд је дефинитивно сачувао најбоље за крај последњег летњег месеца.

Fish Fest, издање 2018 је од 30. августа до 2. септембра код Небојшине куле. Легендарна манифестација више од деценије окупља љубитеље река и њихових гастрономских чаролија, са циљем да свако ко дође осети енергију коју само природно окружење пружа. Чувено такмичење у кувању рибље чорбе, наутичка изложба, концерти и још много добре забаве за све генерације је спремно за 12. издање одличног дешавања.

Концерт класичне музике под звездама је једно од оних догађаја који Београд сврставају у аутентичне светске метрополе. Трећу годину заредом, на Ташмајдану ће се одржати фантастичан концерт под називом "Ноћ музике". Симфонијски оркестар, хор, дечји хор и чувени "Колибри", предвођени диригентом Бојаном Суђићем ће 31. августа од 20:30 извести дело Карла Орфа "Кармина Бурана". Нема дилеме, овакав спектакл на крају августа, и то бесплатан се не пропушта.


Тренутак за ретро стил. Музеј Југославије и Удружење историчара аутомобилизма 1. септембра организују "Дружење са Фићом и Веспом". Атрактиван програм који ће вас лансирати право у прошлост почиње у 10:00, а све до 14:00 имаћете могућност да видите шта се возило шездесетих и седамдесетих година прошлог века. Док слушате мудре речи организатора, најмлађи ће у креативној радионици бојити Фиће. Након проглашеења победника за најсимпатичнијег Фићу и нај Веспу, следи сјајно дружење на седмом фестивалу који промовише југословенску баштину.