Filmstreet 2018

Sedma umetnost pod zvezdama za odličan provod u gradu

Subota 30. jun 2018.

cover image

Gledati najbolje filmove na otvorenom u društvu? Zaboravljena navika se ponovo vraća na beogradske trgove, parkove i šetališta. Osmi po redu Filmstreet je započeo svoju sezonu filmom "Ubistvo u Orijent ekspresu", a do 11. septembra na programu su 23 filma i tri predstave.

Najbolji filmovi svetske kinematografije se prikazuju na gradskim lokacijama kao što su Tašmajdan, Cvetni trg, Studentski park, tržni centar Rajićeva. U vreme kad je moda gledati samo 3D filmove, ova retro priča svake godine okuplja sve veći broj gledalaca jer se posle filmova druženje jednostavno nastavlja. Na repertoaru su filmovi kao što su Treći čovek, Napad na policijsku stanicu, Galipolje, ali i film koji je digao veliku prašinu – Ustav republike Hrvatske. Tu su i predivni "ženski" iskreni filmovi kao što su Venčanje mog najboljeg prijatelja i Titanik.

Putujući bioskop će tokom celog leta krstariti popularnim gradskim zonama. Skratite vreme do odlaska na godišnji odmor boravkom na svežem vazduhu uz neprikosnovena filmska ostvarenja i predstave. Kokice, povetarac, zagrljaj voljene osobe - Beograd kao na filmu.