Dešavanja u gradu za vikend: 10-11. mart 2018

Tradicija kaže da je subota najbolji dan za gradska dešavanja

Četvrtak 08. mar 2018.

cover image

U Kući kralja Petra Prvog je postavljena izložba pod nazivom "Retrospektiva" na kojoj su izložene slike Mome Kapora. Pola veka stvaralaštva jednog od najpoznatijih srpskih pisaca druge polovine 20. veka koji je svojim talentom i ozbiljnim bavljenjem slikarstvom obeležio jedno vreme, predstavljeno je radovima iz privatnih kolekcija, od ranih studentskih radova do prepoznatljivih slika s motivima školice i ringišpila. Izložba je organizovana povodom osmogodišnjeg pomena i traje do 10. marta.

Beogradska urbana legenda – predstava "Čikaške perverzije" proslavlja 25 godina. Rođendansko izvođenje je zakazano za 10. mart od 20:00 u Sava centru. Priča o ljubavi i prijateljstvu, muško-ženskim odnosima, jednostavnim komplikacijama po motovima Dejvida Memeta premijerno je izvedena 1993. godine u Jugoslovensko dramskom pozorištu. Od tada do danas stekla je zvanje kultne predstave zahvaljujući odličnim glumcima. U jubilarnom izvođenju do suza će vas nasmejati Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević.


U subotu, 10. marta, počinje Internacionalana ultramaratonska manifestacija i Prvenstvo Srbije – 9. Maraton maratona. Trka počinje u 8:00 na Adi Ciganliji, a planirane su ultramaratonske trke na 50 milja i 100 km, kao i vremenske trke na 6 i 12 časova u ženskoj i muškoj konkurenciji. Kategorija je apsolutna za sve starije od 18 godina, a obezbeđene su i nagrade za najizdržljivije. Trke na 50 milja i 100 km su vremenski limitirane na devet i trinaest časova, a za izdržljivost takmičara brinu se organizatori koji su obezbedili okrepu.