Дешавања у граду за викенд: 10-11. март 2018

Традиција каже да је субота најбољи дан за градска дешавања

Четвртак 08. мар 2018.

cover image

У Кући краља Петра Првог је постављена изложба под називом "Ретроспектива" на којој су изложене слике Моме Капора. Пола века стваралаштва једног од најпознатијих српских писаца друге половине 20. века који је својим талентом и озбиљним бављењем сликарством обележио једно време, представљено је радовима из приватних колекција, од раних студентских радова до препознатљивих слика с мотивима школице и рингишпила. Изложба је организована поводом осмогодишњег помена и траје до 10. марта.

Београдска урбана легенда – представа "Чикашке перверзије" прославља 25 година. Рођенданско извођење је заказано за 10. март од 20:00 у Сава центру. Прича о љубави и пријатељству, мушко-женским односима, једноставним компликацијама по мотовима Дејвида Мемета премијерно је изведена 1993. године у Југословенско драмском позоришту. Од тада до данас стекла је звање култне представе захваљујући одличним глумцима. У јубиларном извођењу до суза ће вас насмејати Драган Гаги Јовановић, Бранка Пујић, Олга Одановић и Игор Ђорђевић.


У суботу, 10. марта, почиње Интернационалана ултрамаратонска манифестација и Првенство Србије – 9. Маратон маратона. Трка почиње у 8:00 на Ади Циганлији, а планиране су ултрамаратонске трке на 50 миља и 100 км, као и временске трке на 6 и 12 часова у женској и мушкој конкуренцији. Категорија је апсолутна за све старије од 18 година, а обезбеђене су и награде за најиздржљивије. Трке на 50 миља и 100 км су временски лимитиране на девет и тринаест часова, а за издржљивост такмичара брину се организатори који су обезбедили окрепу.