Avgust u Beogradu 2017

Prava metropola kao što je Beograd ne poznaje reč dosada i nudi brojna dešavanja za sjajan provod na visokim temperaturama

Utorak 01. avg 2017.

cover image

Najtopliji i zvanično poslednji mesec kada sunce neumoljivo greje beogradski asfalt je stigao. Ovo je period kada sve teče usporenim ritmom i čini se kao da niko nigde ne žuri. Veliki broj stanovnika Beograda se bavi temom svih tema - gde na godišnji odmor. Oni koji su se vratili sumiraju utiske i nevoljno se vraćaju u uobičajen životni tok. Doba godine u kome se vrši retrospektiva događaja od Nove godine i kreiranje jesenjih akcija. Pomalo lenj mesec je pogodan i čekiranje to do liste, jesmo li ispunili sopstvena očekivanja ili ne. Najveća prednost ovog perioda što, po nekoj prirodnoj inerciji, svako ima više slobodnog vremena. Šta raditi i gde se pojaviti u Beogradu tokom avugsta prestavljamo u tekstu ispred Vas.


Ada Ciganlija ovog leta proslavlja 60-ti rođendan i u slavljeničkom raspoloženju ove sezone nudi nikad veći sadržaj aktivnosti prilagođenih svim generacijama. Beogradsko more je najatraktivnija lokacija koju svakog dana poseti desetine hiljada ljudi. Kupanje u jezeru koje se redovno čisti i održava, relaksiranje u nekom od brojnih barova i restorana, ekstremni sportovi na vodi, sportski tereni i još mnogo toga svakog dana ispunjavaju vreme "čuvarima" grada koji ne napuštaju prestonicu ni u sezoni putovanja. Brojni bazeni u Beogradu su proveren recept za uživanje u visokim temperaturama. Gradski bazeni pristupačnim cenama privlače veliki broj posetilaca, a od ove godine skoro svaki je opremljen ležaljkama i suncobranima pa je i pitanje komfora rešeno. Privatni bazeni nude i bogatu ugostiteljsku ponudu u okviru kompleksa pa ko voli koncept "sve na jednom mestu" neka požuri i zauzme najbolju poziciju.

IKEA se konačno otvara u Beogradu. Prva robna kuća u Srbiji se otvara 10. avgusta, tačno u 10:00. Bubanj potok je lokacija u koju će brojni poklonici švedskog lanca često navraćati, a još jedna dobra vest je što se uvodi direktna autobuska linija koja će obraćati na relaciji Bežanijska kosa - Bubanj potok. Mali broj Beograđana zna da se IKEA zapravo vraća u Beograd jer je prva prodavnica bila otvorena 1991. godine u Novom Beogradu. Nova robna kuća je jubilarna 400-ta u svetskom lancu, imaće 33.000 kvadratnih metara i asortiman od 9.500 proizvoda.


Siđite do reke, odaberite omiljeni kej i rahladite se omiljenim sladoledom bez griže savesti. Znamo već napamet koliko šećer nije poželjan u ishrani ali visoke temperature su perfektan argument da prekrišimo pravila i prepustimo se "slatkom grehu". Stavite naočare za sunce, obucite se lagano i uputite se u avanturu, istražite bogatu paletu ukusa koje nude gradske poslastičarnice i pronađite novi favorit kojim ćete prkositi vrelom vazduhu. Letnja sezona je iznedrila i nove barove koji svojom ponudom pariraju svetskim trendovima. Moderni enterijeri, atraktivne lokacije i inovativna ponuda hrane & pića su sasvim dovoljni razlozi da ugovorite druženje sa voljenom osobom i prijateljima.

Nezaobilazan deo Beograda o kome se uvek sa osmehom priča i piše u svetskim magazinima je noćni život. Apsolutni pobednik u čitavom regionu za najbolji klabing i ovog leta dovodi brojna poznata imena iz sveta muzike i zabave. Kultni splavovi su bogatim programom dočekali početak sezone i takmiče se ko će osvojiti titulu najboljeg mesta za provod na reci. Najpoznatiji klubovi u centru grada u avgustu dovode imena sa globalne top liste najboljih di-džejeva, koji u gustom rasporedu nastupa od Ibice preko najvećih festivala stižu u Beograd da naprave neverovatne žurke.


Kultura i umetnost ne odmaraju tokom avgusta. Čitav mesec je u znaku izložbi u mnogim galerijama, a veliki broj muzeja redovno radi i poziva sve zainteresovane da posete zanimljiv, a edukativan program. Festivali i manifestacije koji promovišu kulturu i kulturno nasleđe sa bogatim pratećim programom, kreativnim radionicama i koncertima čine događaje na koje je svako dobrodošao i koji ruše predrasude da su ovakva dešavanja dosadna. Uživajte u Beogradu.