Kocert Tamare Jokić

Veličanstveni talenat, za beogradsku publiku donosi melodije Mediterana u centar gradskih dešavanja

Sreda 12. jul 2017.

cover image

Tamara Jokić nastupa večeras, 12. jula od 21:00 u nezavisnom pozorištu Le Studio. Na koncertu koji će trajati do ponoći, osim mlade umetnice će nastupiti Nikola Milenković (gitara), Pera Krstajić (bas) i Peđa Milutinović (bubanj). Specijalni gost je trubač Andrija Gavrilović. Cena ulaznice je 300 dinara, a za studente i nezaposlene 200 dinara.


Nakon završenih studija na prestižnom koledžu Berkli, Tamara se vraća u Srbiju gde nastupa širom zemlje. Prepoznatljiva po šarenolikom repertoaru u kome dominira zvuk Mediterana, kvalitetno kombinuje fado, flamenko, sefardsku i etno muziku. Peva na nekoliko jezika i akcenat je na jakoj emociji koju prenosi na publiku. Rođena je u Valjevu, a na Filološkom fakultetu u Beogradu je diplomirala španski i portugalski jezik. Završila je osnovnu muzičku školu i svirala je gitaru.


Mladi umetnici na čelu sa Jean-Baptiste Demarigny i Sanjom Maljković su 2009. godine osnovali nezavisnu pozorišnu trupu Kroz Prozor sa ciljem da Beograd u svojoj bogatoj ponudi ima i nezavisno, a društveno odgovorno pozorište. U okviru pozorišta se nalazi bar u koji se obavezno navraća nakon predstave kako bi se diskutovalo sa kreativnim timom i uživalo u kompletnom ugođaju. Svojevrstan umetnički koncept pored osnovne funkcije nudi niz kreativnih radionica, školu glume, organizuje izložbe i koncerte.


POVEZANO