Monday Blues

Svakog ponedeljka, od 29. maja pa sve do kraja juna, besplatni bluz koncerti u Domu omladine

Ponedeljak 29. maj 2017.

cover image

Centralni hol Doma omladine Beograda je mesto gde će svaki ponedeljak biti u ritmu bluza. Serijal ležernih i kvalitetnih koncerata počinje 29. maja u 20:30 i to sa dvojcem koji stoji iza projekta The Untouchablues i rok grupacije Nesalomivi - Aleksandar Đukić (glas i bas) i Bojan Vulin (gitara i glas). Ulaz za Monday Blues je besplatan. Najkvalitetniji bluz u gradu za kraj prvog radnog dana.

Sofisticirani autorski opus kvalitetnog bluza u prijatnoj, intimnoj atmosferi karakteriše Monday Blues koncert. Između ostalih, Robert Johnson, Elmore James, Peter Green i drugi kvalitetni umetnici će biti na repertoaru dvojca koji otvara serijal najboljeg provoda ponedeljkom u gradu. Kvalitetan muzički pravac iz koga proizilaze forme moderne muzike uspešno odoleva savremenim trendovima i ne gubi na svojoj popularnosti.


Beogradska bluz scena je u velikoj meri vezana upravo za Dom omladine. U ovom prostoru su nastupala proverena imena iz stare garde ali i mladi talenti koji su pružili nemerljiv doprinos očuvanju i razvoju bluza u našoj sredini. Ovaj muzički žanr se kroz brojne koncerte u najkvalitetnijoj produkciji promovisao upravo ovde i zbog toga se ponovo organizuju odlične žurke na istoj adresi.

Prvi u nizu Monday Blues se održava na platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine dok će svaki naredni koncert (5, 12, 19. i 26. jun) biti u centralnom holu.