Коноба Тата Мата & Wine bar

ЗАТВОРЕНО ОТВАРА СЕ У 12:00

ЗАТВОРЕНО
ОТВАРА СЕ У 12:00

Далмацијо, сачекај. Није тренутак за долазак у твој загрљај. Далматинска улица на броју 98 је сада, сутра и заувек адреса на којој никоме није потребно море јер све што чини Јадран се налази овде. Тек када поручите порцију, тада се припрема свеж улов морске рибе. Никада нећете добити ништа замрзнуто. Једино ледено што може да стигне до вас је перфектно охлађено вино. Јастог у акваријуму чека да улепша дан у Београду. Конобари својим знањем и шармом потврђују да сте одабрали идеалан ресторан за ручак и вечеру у центру. Непоновљиво квалитетан куварски тим обећава да ћете овде боравити у сваком слободном тренутку.

Медитерански fine dining је апсолутно уникатни гастрономски хедонизам. Далеко од распрострањене исхране, а тако близу срца. Укуси за префињена непца, магија за почетнике у оази бескомпромисно квалитетне и здраве кухиње. Никада исти, континуирано посебан јеловник отвара врата за опуштање у стилу познатих ресторана на ривијери. Нема чекања данима за слободан сто, први лет и мерење тежине кофера. Једино шта се мери у простору коме једино недостаје поглед на море је ваше задовољство. Уз специфичан амбијент, атмосферу, бројне етикете из винског подрума и невероватне специјалитете, нећете ни приметити да нисте на мору.

Татар од гамбора, пате од беле рибе, чувени Пашки сир, пршута из Далмације, бакалар bianco - мали део увертире у сасвим другачији свет. Јеловник је обилно царство медитеранске кухиње са снажним печатом ауторског рада шефа кухиње.

Бистра рибља супа, рибља чорба или потаж су логичан наставак уживања. Црни рижото, са гамборима или димљеним плодовима мора се обавезно поручују. Пасте, посебно таљателе са репићима гамбора и рагу јастог паста уз упарено вино по препоруци чине чуда за расположење. Хоботница у неколико изврсних издања, краљевски гамбори, јастог, бродет, грдобина у пенушавом вину са тартуфима, туна стек, моћни комади меса, оригиналне салате, десерти и још много тога што се тешко проналази у граду се ствара само за вас.

Тата Мата није само ресторан са морским специјалитетима. Овде се креира никада укуснија уметност за душу и тело.

Величанствени концепт има посебну причу. Ово је кућа у којој је живео Мата Милошевић, легендарни југословенски и српски позоришни и филмски редитељ, глумац, писац и педагог. Оставио је неизбрисив траг на домаћој уметничкој сцени, толикој да позоришна сцена на Академији носи његово име.

Није случајно да се овде осећа сасвим посебна атмосфера. Није коинциденција што је ово место о коме нећете престати да размишљате.

Далмацијо, сачекај. Није тренутак за долазак у твој загрљај. Далматинска улица на броју 98 је сада, сутра и заувек адреса на којој никоме није потребно море јер све што чини Јадран се налази овде. Тек када поручите порцију, тада се припрема свеж улов морске рибе. Никада нећете добити ништа замрзнуто. Једино ледено што може да стигне до вас је перфектно охлађено вино. Јастог у акваријуму чека да улепша дан у Београду. Конобари својим знањем и шармом потврђују да сте одабрали идеалан ресторан за ручак и вечеру у центру. Непоновљиво квалитетан куварски тим обећава да ћете овде боравити у сваком слободном тренутку.

Медитерански fine dining је апсолутно уникатни гастрономски хедонизам. Далеко од распрострањене исхране, а тако близу срца. Укуси за префињена непца, магија за почетнике у оази бескомпромисно квалитетне и здраве кухиње. Никада исти, континуирано посебан јеловник отвара врата за опуштање у стилу познатих ресторана на ривијери. Нема чекања данима за слободан сто, први лет и мерење тежине кофера. Једино шта се мери у простору коме једино недостаје поглед на море је ваше задовољство. Уз специфичан амбијент, атмосферу, бројне етикете из винског подрума и невероватне специјалитете, нећете ни приметити да нисте на мору.

Татар од гамбора, пате од беле рибе, чувени Пашки сир, пршута из Далмације, бакалар bianco - мали део увертире у сасвим другачији свет. Јеловник је обилно царство медитеранске кухиње са снажним печатом ауторског рада шефа кухиње.

Бистра рибља супа, рибља чорба или потаж су логичан наставак уживања. Црни рижото, са гамборима или димљеним плодовима мора се обавезно поручују. Пасте, посебно таљателе са репићима гамбора и рагу јастог паста уз упарено вино по препоруци чине чуда за расположење. Хоботница у неколико изврсних издања, краљевски гамбори, јастог, бродет, грдобина у пенушавом вину са тартуфима, туна стек, моћни комади меса, оригиналне салате, десерти и још много тога што се тешко проналази у граду се ствара само за вас.

Тата Мата није само ресторан са морским специјалитетима. Овде се креира никада укуснија уметност за душу и тело.

Величанствени концепт има посебну причу. Ово је кућа у којој је живео Мата Милошевић, легендарни југословенски и српски позоришни и филмски редитељ, глумац, писац и педагог. Оставио је неизбрисив траг на домаћој уметничкој сцени, толикој да позоришна сцена на Академији носи његово име.

Није случајно да се овде осећа сасвим посебна атмосфера. Није коинциденција што је ово место о коме нећете престати да размишљате.