Konoba Tata Mata & Wine bar

ZATVORENO OTVARA SE U 12:00

ZATVORENO
OTVARA SE U 12:00

Dalmacijo, sačekaj. Nije trenutak za dolazak u tvoj zagrljaj. Dalmatinska ulica na broju 98 je sada, sutra i zauvek adresa na kojoj nikome nije potrebno more jer sve što čini Jadran se nalazi ovde. Tek kada poručite porciju, tada se priprema svež ulov morske ribe. Nikada nećete dobiti ništa zamrznuto. Jedino ledeno što može da stigne do vas je perfektno ohlađeno vino. Jastog u akvarijumu čeka da ulepša dan u Beogradu. Konobari svojim znanjem i šarmom potvrđuju da ste odabrali idealan restoran za ručak i večeru u centru. Neponovljivo kvalitetan kuvarski tim obećava da ćete ovde boraviti u svakom slobodnom trenutku.

Mediteranski fine dining je apsolutno unikatni gastronomski hedonizam. Daleko od rasprostranjene ishrane, a tako blizu srca. Ukusi za prefinjena nepca, magija za početnike u oazi beskompromisno kvalitetne i zdrave kuhinje. Nikada isti, kontinuirano poseban jelovnik otvara vrata za opuštanje u stilu poznatih restorana na rivijeri. Nema čekanja danima za slobodan sto, prvi let i merenje težine kofera. Jedino šta se meri u prostoru kome jedino nedostaje pogled na more je vaše zadovoljstvo. Uz specifičan ambijent, atmosferu, brojne etikete iz vinskog podruma i neverovatne specijalitete, nećete ni primetiti da niste na moru.

Tatar od gambora, pate od bele ribe, čuveni Paški sir, pršuta iz Dalmacije, bakalar bianco - mali deo uvertire u sasvim drugačiji svet. Jelovnik je obilno carstvo mediteranske kuhinje sa snažnim pečatom autorskog rada šefa kuhinje.

Bistra riblja supa, riblja čorba ili potaž su logičan nastavak uživanja. Crni rižoto, sa gamborima ili dimljenim plodovima mora se obavezno poručuju. Paste, posebno taljatele sa repićima gambora i ragu jastog pasta uz upareno vino po preporuci čine čuda za raspoloženje. Hobotnica u nekoliko izvrsnih izdanja, kraljevski gambori, jastog, brodet, grdobina u penušavom vinu sa tartufima, tuna stek, moćni komadi mesa, originalne salate, deserti i još mnogo toga što se teško pronalazi u gradu se stvara samo za vas.

Tata Mata nije samo restoran sa morskim specijalitetima. Ovde se kreira nikada ukusnija umetnost za dušu i telo.

Veličanstveni koncept ima posebnu priču. Ovo je kuća u kojoj je živeo Mata Milošević, legendarni jugoslovenski i srpski pozorišni i filmski reditelj, glumac, pisac i pedagog. Ostavio je neizbrisiv trag na domaćoj umetničkoj sceni, tolikoj da pozorišna scena na Akademiji nosi njegovo ime.

Nije slučajno da se ovde oseća sasvim posebna atmosfera. Nije koincidencija što je ovo mesto o kome nećete prestati da razmišljate.

Dalmacijo, sačekaj. Nije trenutak za dolazak u tvoj zagrljaj. Dalmatinska ulica na broju 98 je sada, sutra i zauvek adresa na kojoj nikome nije potrebno more jer sve što čini Jadran se nalazi ovde. Tek kada poručite porciju, tada se priprema svež ulov morske ribe. Nikada nećete dobiti ništa zamrznuto. Jedino ledeno što može da stigne do vas je perfektno ohlađeno vino. Jastog u akvarijumu čeka da ulepša dan u Beogradu. Konobari svojim znanjem i šarmom potvrđuju da ste odabrali idealan restoran za ručak i večeru u centru. Neponovljivo kvalitetan kuvarski tim obećava da ćete ovde boraviti u svakom slobodnom trenutku.

Mediteranski fine dining je apsolutno unikatni gastronomski hedonizam. Daleko od rasprostranjene ishrane, a tako blizu srca. Ukusi za prefinjena nepca, magija za početnike u oazi beskompromisno kvalitetne i zdrave kuhinje. Nikada isti, kontinuirano poseban jelovnik otvara vrata za opuštanje u stilu poznatih restorana na rivijeri. Nema čekanja danima za slobodan sto, prvi let i merenje težine kofera. Jedino šta se meri u prostoru kome jedino nedostaje pogled na more je vaše zadovoljstvo. Uz specifičan ambijent, atmosferu, brojne etikete iz vinskog podruma i neverovatne specijalitete, nećete ni primetiti da niste na moru.

Tatar od gambora, pate od bele ribe, čuveni Paški sir, pršuta iz Dalmacije, bakalar bianco - mali deo uvertire u sasvim drugačiji svet. Jelovnik je obilno carstvo mediteranske kuhinje sa snažnim pečatom autorskog rada šefa kuhinje.

Bistra riblja supa, riblja čorba ili potaž su logičan nastavak uživanja. Crni rižoto, sa gamborima ili dimljenim plodovima mora se obavezno poručuju. Paste, posebno taljatele sa repićima gambora i ragu jastog pasta uz upareno vino po preporuci čine čuda za raspoloženje. Hobotnica u nekoliko izvrsnih izdanja, kraljevski gambori, jastog, brodet, grdobina u penušavom vinu sa tartufima, tuna stek, moćni komadi mesa, originalne salate, deserti i još mnogo toga što se teško pronalazi u gradu se stvara samo za vas.

Tata Mata nije samo restoran sa morskim specijalitetima. Ovde se kreira nikada ukusnija umetnost za dušu i telo.

Veličanstveni koncept ima posebnu priču. Ovo je kuća u kojoj je živeo Mata Milošević, legendarni jugoslovenski i srpski pozorišni i filmski reditelj, glumac, pisac i pedagog. Ostavio je neizbrisiv trag na domaćoj umetničkoj sceni, tolikoj da pozorišna scena na Akademiji nosi njegovo ime.

Nije slučajno da se ovde oseća sasvim posebna atmosfera. Nije koincidencija što je ovo mesto o kome nećete prestati da razmišljate.