Кафана под лозом 78

ЗАТВОРЕНО ОТВАРА СЕ ЗА 14 МИН

ЗАТВОРЕНО
ОТВАРА СЕ ЗА 14 МИН

Ресторан где се лепо једе. Ресторан у Земуну који је близу и када сте стотине километара далеко. Ресторан у који се долази због бескомпромисно укусне хране. Овде се мода не прати. Добра храна је увек у тренду. Ресторан где важе правила правих гурмана. Ресторан који када први пут посетите постаће ваша гастрономска друга кућа. Заувек.

Домаћи кулен, домаћа и сремска кобасица, паштета од чварака, буђола и домаћа шунка. Сјенички сир, сир у вину, димљени љути качкаваљ и други репрезенти белог мрса лепше од било кога говоре добродошли. Уколико сте јутарњи тип стижете и на доручак. Сада можете уживо да уживате у старим јелима као што су попара и цицвара. Сада и ви можете да доживите традицију под непцима.

Управо традиција чини већи део јеловника. Ретко где можете да пробате и заволите храну из давнина. Говеђи реп, шкембићи, папци у сафту, јунећи гулаш, рибић на кајмаку, пасуљ са кобасицом, говеђи језик у сафту, пребранац са кобасицом. Српски fine dining о коме се прича у целом свету је сваког дана доступан на овом месту. Ако не можете без баш доброг роштиља ни један дан, никакав проблем. Све је на располагању.

Специјалитети куће су бризле, димљена цревца на жару, ребра, глава у шкембету, јунећи образи и козији халуми сир. Сатима се припремају. Поједу за трен.

Сваког уторка у понуди је гулаш од дивљачи, паштета од дивљачи, кобасица од зеца, батак од зеца, карабатак од зеца. Петак је резервисан за рибу. Рибља паштета, рибља чорба, смућ и димљена пастрмка чекају верну публику.

Заслађење такође раритет. Кадаиф, урмашице и пита мак и вишња учиниће да се осећате изврсно. За вина су задужени представници из три винарије - Новак, До краја света и Мали подрум Гајић. О сваком залогају се водило рачуна. О сваком гутљају истоветно.

Кућна атмосфера и срдачна енергија су препознатљиви симболи овог ресторана. Магија једноставности се перфектно уклапа уз јеловник о коме не можете да престанете да размишљате. Хајде, крените у истраживање.