20. Летња кампања Института за трансфузију крви Србије

Субота 1. јун је тачан датум почетка акције добровољног давања крви у летњем режиму

Субота 01. јун 2024.

cover image

Институт за трансфузију крви Србије и Црвени крст Србије организују 20. годину заредом Летњу кампању добровољног давања крви која ове године носи назив "Обојимо лето у црвену боју". Јубиларна кампања ће трајати три месеца, све до 31. августа.

Част да акцијама добровољног давања крви свечано отворе овогодишњу кампању ће имати две београдске општине, Вождовац и Палилула. Првог дана Летње кампање два трансфузиолошка аутобуса ће бити постављена испред Стадион Шопинг центра од 13:00 до 17:00 и испред тржног центра БИГ од 10:00 до 15:00.

Током периода трајања кампање више од 40 градова и општина у Београду и Србији, на преко 350 акција, надметаће се за престижну титулу "Шампион солидарности". Плакета за најуспешније ће бити уручена на свечаном новогодишњем пријему.

И ове године у оквиру Летње кампање се наставља промоција уписа у Регистар давалаца матичних ћелија хематопезе Србије.

Континуирано прикупљање довољних количина крви, минимално 300 јединица сваког дана, у летњем периоду је изузетно тежак задатак и једино заједничким снагама може успешно да се одговори на овај изазов.

Позивају се сви да буду део овогодишње Летње кампање, да добровољно дају крв и прикључе се Регистру у свом граду или општини.

Обојите лето у најлепшу боју, боју живота.