20. Letnja kampanja Instituta za transfuziju krvi Srbije

Subota 1. jun je tačan datum početka akcije dobrovoljnog davanja krvi u letnjem režimu

Subota 01. jun 2024.

cover image

Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Srbije organizuju 20. godinu zaredom Letnju kampanju dobrovoljnog davanja krvi koja ove godine nosi naziv "Obojimo leto u crvenu boju". Jubilarna kampanja će trajati tri meseca, sve do 31. avgusta.

Čast da akcijama dobrovoljnog davanja krvi svečano otvore ovogodišnju kampanju će imati dve beogradske opštine, Voždovac i Palilula. Prvog dana Letnje kampanje dva transfuziološka autobusa će biti postavljena ispred Stadion Šoping centra od 13:00 do 17:00 i ispred tržnog centra BIG od 10:00 do 15:00.

Tokom perioda trajanja kampanje više od 40 gradova i opština u Beogradu i Srbiji, na preko 350 akcija, nadmetaće se za prestižnu titulu "Šampion solidarnosti". Plaketa za najuspešnije će biti uručena na svečanom novogodišnjem prijemu.

I ove godine u okviru Letnje kampanje se nastavlja promocija upisa u Registar davalaca matičnih ćelija hematopeze Srbije.

Kontinuirano prikupljanje dovoljnih količina krvi, minimalno 300 jedinica svakog dana, u letnjem periodu je izuzetno težak zadatak i jedino zajedničkim snagama može uspešno da se odgovori na ovaj izazov.

Pozivaju se svi da budu deo ovogodišnje Letnje kampanje, da dobrovoljno daju krv i priključe se Registru u svom gradu ili opštini.

Obojite leto u najlepšu boju, boju života.