Октобар какав Београд заслужује

Током септембра, велики спортски снови су постали стварност. На таласима победничке енергије стиже програм за златну медаљу

Уторак 03. окт 2023.

cover image

Октобар у Београду 2023 је ништа до вожња за коју се тражи место више. Из дана у дан, репертоар се мења и привлачи публику из читавог града, Евопе и остатка света. Адаптација на вртић или школу сада већ иде својим током, зимница се приводи крају, море је потпуно далеко за разлику од бројних слава које ускоро почињу да се обележавају. Сада је време за потпуно препуштање градској атмосфери. Док још време није постало право јесење са много кише, активан обилазак манифестација је све што вам је потребно за широки београдски осмех.

Десети месец у години и 10 разлога да будете активни од првог до последњег дана у мапи града. Међутим, главни град има далеко више од десет позивница за провод. Стотине дешавања ћете посетити једино ако будете знали када и где се одржавају. За сва питања која почињу са шта радити у Београду једини одговор је календар дешавања.

БЕМУС и БИТЕФ су два највећа дешавања у октобру. Култура и уметност на светском нивоу померају границе и изазивају овације посебно када се уживо виде и осете. Овогодишњи програм чувених догађаја већ у најави изгледа импресивно. Толико је правих разлога да постанете део градске традиције и дођете на фестивале о којима се прича широм универзума, а ни један једини да неоправдано изостанете.

Дечји кутак. Њихов осмех и срећа нису скривена једино између нових играчака, уређаја и патика. Поведите најмлађе у дешавања у којима су они у центру пажње. Октобар и деца једнако Дечија недеља, Међународни сусрет деце Европе "Радост Европе", Позориште Звездариште и још много тога. Уколико не стигнете на најављена дружења, прелистајте представе за децу у позоришном календару. Увек добар избор је дечје царство на Врачару - позориште Пужпозориште Пуж. Деценијама уче и радују најмлађе, а у октобру ће програм бити заиста урнебесно чаробан.

Међународни месец борбе против рака дојке је октобар. Редовни прегледи су једино о чему свака жена мора да води рачуна. Међутим, жене су често заузете бројним обавезама и неретко себе ставе на последње место. Не схватајући да су управо оне мотор сваке машине које су створиле. Не размишљајући о ономе да је болесном човеку потребно само једном, а здравом много тога. Даме, да би биле ту где сте и сада, закажите преглед дојки.

Само једном годишње. Саме себи дугујете да будете здраве. Да будете добро. Светска здравствена организација годишње региструје око 2.260.000 оболелих жена од којих сваке године напусти свет више од пола милиона њих. Током октобра, прегледи дојки у Београду ће се обављати чешће него иначе, гужве су минималне. Нула изговора да игноришете позив на преглед. Милион разлога да будете пажљиве коначно и према себи.


ПОВЕЗАНО