Викенд програм за све узрасте

Није баш сва забава на мору. Има нечег и у граду. И то одличног!

Субота 12. авг 2023.

cover image

Када су деца срећна све је на свом месту. За добро расположење најмлађих овог викенда не морате да бринете јер Дечије летње игре 2023 у Топчидерском парку почињу у суботу, 12. августа од 17:00. Општина Савски венац позива децу и њихову пратњу да присуствују величанственом програму који ће се одржавати суботом и недељом на платоу испред Конака кнеза Милоша. Све до 3. септембра гостују мађионичари, кловнови и маскоте. Представе за децу, плесне, ликовне, уметничке и спортске радионице предвођене аниматорима ће испунити време на забаван и едукативан начин.

Свечано отварање је заказано за суботу, 12. август са представом "Чаробна књига" која долази из продукцијске куће Хајде обрадуј дан. Велики аплауз унапред јер се зна да тамо где се појави таленат предводнице Татјане Миланов, осмех на дечјем лицу је загарантован. Фокусирајте се на представу баш као и најмлађи и бићете одушевљени, заиста. Улаз за све догађаје на овој манифестацији је потпуно бесплатан.

Авалски торањ: Ноћ метеора 2023 је специјално дружење заказано за суботу, 12. август од 21:00. Стручно вођење кроз феноменалан програм ће трајати све до поноћи. Чаробна киша метеора односно ноћ небеског спектакла ће моћи да се посматра телескопом као и голим оком из лежећег положаја. Ћебе или подлога за лежање су неизоставни реквизити за уживање у овом природном феномену кроз које ће вас спровести представници Астрономског друштва Руђер Бошковић. Организатори су припремили сјајну забаву под звездама. Танго испод ведрог неба и ликовна радионица ће улепшати звездано небо у Београду.

Дани отворених врата Народног позоришта у Београду, последњи у овом циклусу су организовани за недељу, 13. август. Док будете шетали кроз зграду театра имаћете прилику да сазнате историјске податке о овом културном здању од националног значаја, да се упознате са процесом рада и стварања, посетите сцену, гардеробе, радионице и позоришни бифе. Водич кроз магију какву само позориште ствара је лично директор Музеја Народног позоришта, господин Драган Стевовић. Тачно у подне почиње шетња кроз уметничку галаксију.

Уколико сте више расположени за забаву ван града, тамо где се извире музика из сваког ћошка, стиже не један већ два предлога за посету светски познатим дешавањима. Сабор трубача у Гучи се одржава од 11. до 13. августа. Нишвил џез фестивал у Нишу је почео 10. и трајаће све до 13. августа. Сваки у свом стилу, аутентични музички догађаји о којима се прича у целом свету су на репертоару овог викенда. Уживајте.