Пролеће је, пролеће је

Као и сваке године, пролеће је стигло у град. Одлука је само ваша како ће изгледати издање 2023. Изволите у водич за најбољу сезону у Београду икада

Уторак 28. мар 2023.

cover image

Кренуло је! Замена капа и рукавица за крему са фактором. Чизме ћао, ево удобних патика. За обилазак омиљених паркова у Београду биће потребне најудобније. Велики пост уочи Ускрса је у току, поред чишћења мисли и душе, добро дође и за сређивање изгледа након обилних зимских оброка. Сређивање је и широм града. Уређивање зелених површина, поспремање последње новогодишње декорације, опремање излога у духу пролећа. Много тога се дешава у лепом Београду. Ако напустите телефон бар на кратко и посматрате свет око себе, видећете много тога.

Видећете колико тога и јавног и скривеног пружа овај град. Посебно сада. Добро је имати план за сваки слободан тренутак. Најбоље акције се стварају уз одличну храну и пиће. Ресторани са баштом у Београду су дестинација у којој ћете гостовати сваког дана јер понуда беле метрополе осваја и неосвојиво.

Београдски фестивал игре је на програму до 13. априла. Југословенско драмско позориште, Битеф театар и друге атрактивне локације су место одржавања интернационалног садржаја по највишим уметничким стандардима. Обавезно посетите манифестацију због које бројни инострани путници гостују у граду.

Музеји, галерије, позоришта - сви су спремни да вас одушеве богатом понудом. Обећајте себи да ћете овог пролећа погледати баредм једну представу, посетити минимум две изложбе и прошетати Кнез Михаиловом и Калемегданом. Живи се брзо, као и у свакој престоници. Баш зато нека уживање буде максимално.

Сваког дана на различитим општинама можете да дате крв. Важно је да сте пунолетни и здрави. Учинићете добро за и себе и за некога коме ваша крв значи живот. Пратите распоред екипа и дођите где вам највише одговара. Уколико вам ниједна станица није успут, Институт за трансфузију крви Србије вас жељно и љубазно очекује сваког дана.

Ускрс 2023 је 16. априла. Нерадни дани почињу са Великим петком, 14. априла, а последњи дан одмора је понедељак, 17. април. Један од највећих верских празника ће окупити породице. Потрудите се да делима усрећите чланове фамилије, пријатеље и све које волите.

Само две недеље касније стиже Први мај, традиционално нерадан дан свих радника. Гужва на отвореном је позната ствар. Ако желите да и ваш роштиљ замирише у Кошутњаку, Звездарској шуми, Авали или некој другој популарној локацији за роштиљање, организујте се на време за уранак и не заборавите да почистите све за собом.

Пролеће 2023 ће трајати тачно 92 дана, 17 сати и 33 минута. Краће - до 21. јуна када стиже лето и нова градска авантура. Довољно дана да се осмисле најлепше успомене. Довољно сати да креирате живот у свом ритму. Некада је довољно само то што сте у Београду.