Proleće je, proleće je

Kao i svake godine, proleće je stiglo u grad. Odluka je samo vaša kako će izgledati izdanje 2023. Izvolite u vodič za najbolju sezonu u Beogradu ikada

Utorak 28. mar 2023.

cover image

Krenulo je! Zamena kapa i rukavica za kremu sa faktorom. Čizme ćao, evo udobnih patika. Za obilazak omiljenih parkova u Beogradu biće potrebne najudobnije. Veliki post uoči Uskrsa je u toku, pored čišćenja misli i duše, dobro dođe i za sređivanje izgleda nakon obilnih zimskih obroka. Sređivanje je i širom grada. Uređivanje zelenih površina, pospremanje poslednje novogodišnje dekoracije, opremanje izloga u duhu proleća. Mnogo toga se dešava u lepom Beogradu. Ako napustite telefon bar na kratko i posmatrate svet oko sebe, videćete mnogo toga.

Videćete koliko toga i javnog i skrivenog pruža ovaj grad. Posebno sada. Dobro je imati plan za svaki slobodan trenutak. Najbolje akcije se stvaraju uz odličnu hranu i piće. Restorani sa baštom u Beogradu su destinacija u kojoj ćete gostovati svakog dana jer ponuda bele metropole osvaja i neosvojivo.

Beogradski festival igre je na programu do 13. aprila. Jugoslovensko dramsko pozorište, Bitef teatar i druge atraktivne lokacije su mesto održavanja internacionalnog sadržaja po najvišim umetničkim standardima. Obavezno posetite manifestaciju zbog koje brojni inostrani putnici gostuju u gradu.

Muzeji, galerije, pozorišta - svi su spremni da vas oduševe bogatom ponudom. Obećajte sebi da ćete ovog proleća pogledati baredm jednu predstavu, posetiti minimum dve izložbe i prošetati Knez Mihailovom i Kalemegdanom. Živi se brzo, kao i u svakoj prestonici. Baš zato neka uživanje bude maksimalno.

Svakog dana na različitim opštinama možete da date krv. Važno je da ste punoletni i zdravi. Učinićete dobro za i sebe i za nekoga kome vaša krv znači život. Pratite raspored ekipa i dođite gde vam najviše odgovara. Ukoliko vam nijedna stanica nije usput, Institut za transfuziju krvi Srbije vas željno i ljubazno očekuje svakog dana.

Uskrs 2023 je 16. aprila. Neradni dani počinju sa Velikim petkom, 14. aprila, a poslednji dan odmora je ponedeljak, 17. april. Jedan od najvećih verskih praznika će okupiti porodice. Potrudite se da delima usrećite članove familije, prijatelje i sve koje volite.

Samo dve nedelje kasnije stiže Prvi maj, tradicionalno neradan dan svih radnika. Gužva na otvorenom je poznata stvar. Ako želite da i vaš roštilj zamiriše u Košutnjaku, Zvezdarskoj šumi, Avali ili nekoj drugoj popularnoj lokaciji za roštiljanje, organizujte se na vreme za uranak i ne zaboravite da počistite sve za sobom.

Proleće 2023 će trajati tačno 92 dana, 17 sati i 33 minuta. Kraće - do 21. juna kada stiže leto i nova gradska avantura. Dovoljno dana da se osmisle najlepše uspomene. Dovoljno sati da kreirate život u svom ritmu. Nekada je dovoljno samo to što ste u Beogradu.