Много је фестивала. Само је једна Гуча

Западна Србија крије много вароши. Место Драгачево и у њему Гуча одавно нису тајна. Не само за земљу. За цео свет

Субота 27. јул 2019.

cover image

Гуча 2019 се организује од 8. до 11. августа. Најбољи трубачки оркестри ће се такмичити за место број један. Свадбарски купус и други локални кулинарски рецепти ће уз звуке трубе изазивати велики, заслужени аплауз. Оно што се не да препричати и описати је атмосфера. Зато ово није само музички фестивал. Гуча је више од свега што можете да доживите.

59. Драгачевски сабор трубача почиње 8. августа у 11:00 свечаном церемонијом. Традиционално отварање сабора код Споменика трубачу у центру Гуче ће означити почетак нове смотре о којој ће извештавати читава планета. Очекујте максимално гласну музику уживо јер домаћи спектакл и не уме другачије. Јер баш то и јесте Гуча. Непоновљива лудница.

Сваког јутра, тачно у 07:00, програм ће почињати уличним концертом под називом Трубачка будилица. Посетиоци фестивала ће имати прилике да слушају различите трубаче из свих крајева земље и планете током целог дана и ноћи. Упоредо ће бити организован и културно-уметнички програм.


Гостима из иностранства ће сигурно бити забавно уз старе игре из народа као што су бацање камена са рамена, рвање, скок у даљ и гађање кроз прстен јабуке. Ликовне изложбе, сајам књига, сајам туризма, презентације привредних друштава, избор за најлепшу народну ношњу су мали део великог догађаја који у величанственом издању представља традицију и културу Србије.

Велико финале стартује 11. августа у 19:00 проглашењем победника Гуче 2019. Сат касније, на бину ће у пуном сјају изаћи Дејан Лазаревић, а његов концерт ће трајати до 22:30. Наставак весеља и дефинитиван крај овогодишњег дружења у Драгачеву ће обележити концерт Тропико бенда.