Mnogo je festivala. Samo je jedna Guča

Zapadna Srbija krije mnogo varoši. Mesto Dragačevo i u njemu Guča odavno nisu tajna. Ne samo za zemlju. Za ceo svet

Subota 27. jul 2019.

cover image

Guča 2019 se organizuje od 8. do 11. avgusta. Najbolji trubački orkestri će se takmičiti za mesto broj jedan. Svadbarski kupus i drugi lokalni kulinarski recepti će uz zvuke trube izazivati veliki, zasluženi aplauz. Ono što se ne da prepričati i opisati je atmosfera. Zato ovo nije samo muzički festival. Guča je više od svega što možete da doživite.

59. Dragačevski sabor trubača počinje 8. avgusta u 11:00 svečanom ceremonijom. Tradicionalno otvaranje sabora kod Spomenika trubaču u centru Guče će označiti početak nove smotre o kojoj će izveštavati čitava planeta. Očekujte maksimalno glasnu muziku uživo jer domaći spektakl i ne ume drugačije. Jer baš to i jeste Guča. Neponovljiva ludnica.

Svakog jutra, tačno u 07:00, program će počinjati uličnim koncertom pod nazivom Trubačka budilica. Posetioci festivala će imati prilike da slušaju različite trubače iz svih krajeva zemlje i planete tokom celog dana i noći. Uporedo će biti organizovan i kulturno-umetnički program.


Gostima iz inostranstva će sigurno biti zabavno uz stare igre iz naroda kao što su bacanje kamena sa ramena, rvanje, skok u dalj i gađanje kroz prsten jabuke. Likovne izložbe, sajam knjiga, sajam turizma, prezentacije privrednih društava, izbor za najlepšu narodnu nošnju su mali deo velikog događaja koji u veličanstvenom izdanju predstavlja tradiciju i kulturu Srbije.

Veliko finale startuje 11. avgusta u 19:00 proglašenjem pobednika Guče 2019. Sat kasnije, na binu će u punom sjaju izaći Dejan Lazarević, a njegov koncert će trajati do 22:30. Nastavak veselja i definitivan kraj ovogodišnjeg druženja u Dragačevu će obeležiti koncert Tropiko benda.