Градска дешавања

За вреле дане отворени базени су идеалне локације. Међутим, није само на њима сјајна забава у граду

Среда 03. јул 2019.

cover image

Од 3. до 7. јула се одржава седми по реду "Belgrade Award". Међународни фестивал фолкора, игре и музике је акредитован од стране "FIDAF" организације и представља један од најважнијих догађаја који промовишу српску културу. Биће посебно интересантно 6. јула када је заказан ревијални наступ група из иностранства у Зоолошком врту.

Познат по одличним домаћим специјалитетима, "Укус Фест" премијерно наступа на новобеоградску гастро сцену. У четвртак и петак, 4. и 5. јула, Delta City ће постати место изврсне дегустације локалних укуса у савременој форми. Назив шестог окупљања је "Омиљени летњи укуси". У случају да још увек нисте пронашли свој, сада је тренутак да одаберете пиће и храну по којој ћете памтити београдско лето.

Биоскоп на отвореном "Смоки Open Air Cinema" је постављен на платоу код Храма Светог Саве и у башти Педагошког музеја. До 2. августа, сваког дана осим среде када се одржавају креативне радионице ће бити емитовани филмови за децу и одрасле. Понедељак и уторак су резервисани за цртане филмове, док ће другим данима репертоар бити посвећен старијој публици. Пројекције домаћих и страних филмова ће почињати од 20:00. Спакујте само добре вибрације. Све остало вас чека на Врачару.


У току је "Изложба рукотворина на Звездари". Јулско издање манифестације под отвореним небом која окупља произвођаче хране, пића и различитих традиционалних сувенира ће трајати до 10. јула. Испред Установе културе "Вук Стефановић Караџић" и општине Звездара имате могућност да набавите занимљиве ситнице и веома квалитетне намирнице. Излагачи ће одмарати само у недељу, 7. јула док ће осталим данима дочекивати заинтересоване и то у домаћинском расположењу.