Gradska dešavanja

Za vrele dane otvoreni bazeni su idealne lokacije. Međutim, nije samo na njima sjajna zabava u gradu

Sreda 03. jul 2019.

cover image

Od 3. do 7. jula se održava sedmi po redu "Belgrade Award". Međunarodni festival folkora, igre i muzike je akreditovan od strane "FIDAF" organizacije i predstavlja jedan od najvažnijih događaja koji promovišu srpsku kulturu. Biće posebno interesantno 6. jula kada je zakazan revijalni nastup grupa iz inostranstva u Zoološkom vrtu.

Poznat po odličnim domaćim specijalitetima, "Ukus Fest" premijerno nastupa na novobeogradsku gastro scenu. U četvrtak i petak, 4. i 5. jula, Delta City će postati mesto izvrsne degustacije lokalnih ukusa u savremenoj formi. Naziv šestog okupljanja je "Omiljeni letnji ukusi". U slučaju da još uvek niste pronašli svoj, sada je trenutak da odaberete piće i hranu po kojoj ćete pamtiti beogradsko leto.

Bioskop na otvorenom "Smoki Open Air Cinema" je postavljen na platou kod Hrama Svetog Save i u bašti Pedagoškog muzeja. Do 2. avgusta, svakog dana osim srede kada se održavaju kreativne radionice će biti emitovani filmovi za decu i odrasle. Ponedeljak i utorak su rezervisani za crtane filmove, dok će drugim danima repertoar biti posvećen starijoj publici. Projekcije domaćih i stranih filmova će počinjati od 20:00. Spakujte samo dobre vibracije. Sve ostalo vas čeka na Vračaru.


U toku je "Izložba rukotvorina na Zvezdari". Julsko izdanje manifestacije pod otvorenim nebom koja okuplja proizvođače hrane, pića i različitih tradicionalnih suvenira će trajati do 10. jula. Ispred Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić" i opštine Zvezdara imate mogućnost da nabavite zanimljive sitnice i veoma kvalitetne namirnice. Izlagači će odmarati samo u nedelju, 7. jula dok će ostalim danima dočekivati zainteresovane i to u domaćinskom raspoloženju.