Забава је у граду

Градска дешавања којима нећете рећи не

Среда 10. окт 2018.

cover image

Музика, храна и много људи = савршен план за цео викенд. Одличан програм почиње у петак, 12. октобра од 18:00 на пијаци Каленић. Београдски ноћни маркет у јесењем издању се враћа у календар догађаја. Сјајни млади дизајнери, креативне занатлије, локални произвођачи крафт пива, одабране винарије и музички програм су спремни за нову едицију дружења на тезгама.

Фестивал сирева познатији као "Balkan Cheese Festival" је 13. и 14. октобра у Дому омладине. Осма по реду смотра балканских сирева има специјалног гастрономског госта - земља Холандија ће представити најбоље сиреве из свог региона. Улаз је дозвољен само оригиналним, аутохтоним сиревима са читавог Балкана. Присуство и дегустација су препоручени свима који већ на помисао да једу сир имају осмех на лицу. У суботу и недељу, од 10:00 до 20:00 на три изложбена нивоа ће бити представљено скоро 300 врста омиљених и потпуно другачијих сирева, а биће и занимљивих предавања на тему како одабрати најбоље вино и укусне деликатесе за сваку врсту сира.


Петак на пијаци, субота у Дому омладине, а где у недељу? Уколико одлучите да се проводите уз изврсну храну и почастите непца врхунским гастрономским аромама, нека недеља буде детокс дан. И то баш активан. Белфис 2018 се одржава од 12. до 14. октобра на Београдском сајму у хали 3. Осми европски фитнес конгрес је једнако посвећен и професионалцима и аматерима. Највећи сајам фитнеса, велнеса и здравља у региону је намењен свима који желе да буду здрави. Све што желите да сазнате о адекватном вежбању, спортској опреми и исхрани ће презентовати врхунски професионалци. Богати програм укључује и корисна предавања и радионице. Све време ће се на три бине одржавати тренинзи, тачније активације уживо. Нема дилеме, сви на сајам по дозу здравих навика.

Лепота и здравље су нераздвојни. Када научите лекције о здрављу, прошетајте до хале 2 Београдског сајма јер се овде 13. и 14. октобра организује Сајам козметике. Међународна смотра неге, лепоте, савремене естетике и здравља под називом "Додир Париза" је интернационални конгрес и то 32. по реду. Предавачи из земље и иностранства ће открити последње beauty трендове и најновије производе за комплетну негу лица и тела.