Много добар викенд

Септембар к'о септембар. Не зна ни сам да ли је још увек лето или јесен. Фокус у наредним данима није на времену већ на одличним дешавањима

Четвртак 27. сеп 2018.

cover image

Девето издање фестивала Italian Film Fashion је у току. Београдска едиција модерне кинематографије са етикетом "Made in Italy" доживљава трећу епизоду и траје до четвртка, 27. септембра. Последњег дана фестивала који организује Институт "Luce Cinecitta" из Рима, удружење "Excellence" и Југословенска кинотека, уз подршку Италијанске амбасаде у Београду, на програму су два филма. Остварење које потписује Алесандро Тамбурини, филм "Млади, здрави и скоро па и доброг изгледа" и филм "Неповезани" режисера Кристијана Маразитија ће бити приказани од 17:00, односно 20:00 у Југословенској кинотеци. Циљ фестивала је повезивање српске и италијанске културе и уметности и продубљивање постојеће квалитетне сарадње, а први заједнички пројекат, под палицом Горана Паскаљевића ће наредне године бити представљен публици.


Београдске хорске свечаности - БЕХОС 2018, међународни фестивал са такмичарским и ревијалним програмом се одржава од 28. до 30. септембра у Дому омладине. Млади таленти ће се надметати својим гласом сваким даном од 13:00 док ће ревијални део почињати у 20:00. Одличну музику доносе Viva Vox, Collegium Musicum, Philip Koutev Ensemble, Theodosii Spassov, Volkani kvartet Ming и оркестар Станислав Бинички. Када сте последњи пут слушали хор уживо? Нисте скоро, признајте. Сада имате одличан догађај. Прави хорски спектакл.

Balkan Tube Fest је заказан за 29. и 30. септембар у Комбанк дворани. Ово је фестивал који представља утицај YouTube ере и младу генерацију. Оба дана веома разноврстан програм почиње од 12:00, а публика може да очекује баш добру забаву. Дружење са познатим домаћим YouTube личностима, приказивање најзанимљивијих клипова, караоке, freestyle такмичења, fashion show, различити изазови, едукативне дискусије, представљање младих нада и незаобилазни поклони - giveaway ће обележити овогодишње издање урбаног дешавања.