Дан у Београду: градска дешавања

Одложите све планиране активности за петак и суботу и уживајте у одличним манифестацијама у граду

Четвртак 07. јун 2018.

cover image

Под слоганом "Звиждук у осам" 8. јуна се организује Девети београдски латино маратон на Тргу Републике. Представници свих латино плесних школа из Београда и Србије приказаће своје најатрактивније јуниорске и сениорске парове. Најављени су гости из суседних држава, а након професионалних наступа, латино журка на Тргу ће вас увести у нови дан. Ова манифестација је круна свих плесних вечери, радионица и фестивала које се током године одржавају на местима где је плес у фокусу.

Београд се може похвалити богатством архитектонских стилова. Један од њих је и сецесија - утицај Аустроугарске империје. Као део изложбе "Сецесија – слобода стварања", Музеј града Београда и Клуб Лепота живота су  креирали шетњу у суботу, 9. јуна од 11:00 посвећену архитектури сецесије у Београду. Од турске касабе до европске престонице, кроз приче, анегдоте, стручне коментаре и анализе на лицу места, историчарке уметности Мајда Сикошек и Ангелина Банковић шетају са вама Београдом. О зградама, али и људима, временима и друштвеним кретањима сазнајте више на аутентичним локацијама.


Тринаести по реду Дорћолски бувљак се одржава 9. јуна од 11:00 до 19:00. Дружење на Дорћол плацу почиње у дворишту на првој тезги од најављених седамдесет. Међу њима је и она са специјалним ситницама јер куповином било ког артикла помажете набавку хране за напуштене псе и мачке. Поздравите старе излагаче и упознајте се са новим. Поведите пријатеље, децу и љубимце и учествујте у шопингу на ретро начин.