Dan u Beogradu: gradska dešavanja

Odložite sve planirane aktivnosti za petak i subotu i uživajte u odličnim manifestacijama u gradu

Četvrtak 07. jun 2018.

cover image

Pod sloganom "Zvižduk u osam" 8. juna se organizuje Deveti beogradski latino maraton na Trgu Republike. Predstavnici svih latino plesnih škola iz Beograda i Srbije prikazaće svoje najatraktivnije juniorske i seniorske parove. Najavljeni su gosti iz susednih država, a nakon profesionalnih nastupa, latino žurka na Trgu će vas uvesti u novi dan. Ova manifestacija je kruna svih plesnih večeri, radionica i festivala koje se tokom godine održavaju na mestima gde je ples u fokusu.

Beograd se može pohvaliti bogatstvom arhitektonskih stilova. Jedan od njih je i secesija - uticaj Austrougarske imperije. Kao deo izložbe "Secesija – sloboda stvaranja", Muzej grada Beograda i Klub Lepota života su  kreirali šetnju u subotu, 9. juna od 11:00 posvećenu arhitekturi secesije u Beogradu. Od turske kasabe do evropske prestonice, kroz priče, anegdote, stručne komentare i analize na licu mesta, istoričarke umetnosti Majda Sikošek i Angelina Banković šetaju sa vama Beogradom. O zgradama, ali i ljudima, vremenima i društvenim kretanjima saznajte više na autentičnim lokacijama.


Trinaesti po redu Dorćolski buvljak se održava 9. juna od 11:00 do 19:00. Druženje na Dorćol placu počinje u dvorištu na prvoj tezgi od najavljenih sedamdeset. Među njima je i ona sa specijalnim sitnicama jer kupovinom bilo kog artikla pomažete nabavku hrane za napuštene pse i mačke. Pozdravite stare izlagače i upoznajte se sa novim. Povedite prijatelje, decu i ljubimce i učestvujte u šopingu na retro način.