БЕЛЕФ 2018

27. Београдски летњи фестивал

Четвртак 21. јун 2018.

cover image

Под слоганом "У срцу Белеф" се организује један од брендова српске престонице - фестивал БЕЛЕФ који се одржава на неколико локација од 22. јуна до 15. јула. Традиционално, фестивал је намењен широј публици која, пре свега, воли уметност, али и забаву. Програмски садржаји су прилагођени свим узрастима.

Највећи део програма ће се одржати у Башти Студентског културног центра, али се програми одвијају и у Скупштини града, Комбанк дворани, Атријуму Народног музеја, Коларчевој задужбини. Најмлађи ће моћи да чују своје другаре из хора Колибри, уживају у представи Плесног театра Велења из Словеније - "Пипи Дуга Чарапа" и балетској представи "Планета тајни".

Релаксирани позоришни и балетски програм за нешто старије представља гостовање француског пројекта "Вивисекција креденца" La Belle Мeunière - La poétique des signes, уз подршку програма "Театроскоп"; "Чудесне године", плесни перформанс Дагмар Дахауер из Аустрије, али и домаће кабаре представе - "Брак, у ствари љубав" и "Кабаре Београд". Култна представа "Чорба од канаринца" са Мином Лазаревић и Љубомиром Бандовићем је догађај који се не пропушта.

Богат концертни програм задовољиће класичне и популарне укусе. На репертоару су "Мерак и салса" Јована Маљоковића и Балкан и Салса оркестра, Неверне бебе, Ортодокс келтс, Лена Ковачевић, Дин Бауман и други. Визуелни програм обележиће Шимон Мансура и "Silver", визуелни спектакл Silver Dance Company из Израела у сарадњи са Амбасадом Израела у Београду.