BELEF 2018

27. Beogradski letnji festival

Četvrtak 21. jun 2018.

cover image

Pod sloganom "U srcu Belef" se organizuje jedan od brendova srpske prestonice - festival BELEF koji se održava na nekoliko lokacija od 22. juna do 15. jula. Tradicionalno, festival je namenjen široj publici koja, pre svega, voli umetnost, ali i zabavu. Programski sadržaji su prilagođeni svim uzrastima.

Najveći deo programa će se održati u Bašti Studentskog kulturnog centra, ali se programi odvijaju i u Skupštini grada, Kombank dvorani, Atrijumu Narodnog muzeja, Kolarčevoj zadužbini. Najmlađi će moći da čuju svoje drugare iz hora Kolibri, uživaju u predstavi Plesnog teatra Velenja iz Slovenije - "Pipi Duga Čarapa" i baletskoj predstavi "Planeta tajni".

Relaksirani pozorišni i baletski program za nešto starije predstavlja gostovanje francuskog projekta "Vivisekcija kredenca" La Belle Meunière - La poétique des signes, uz podršku programa "Teatroskop"; "Čudesne godine", plesni performans Dagmar Dahauer iz Austrije, ali i domaće kabare predstave - "Brak, u stvari ljubav" i "Kabare Beograd". Kultna predstava "Čorba od kanarinca" sa Minom Lazarević i Ljubomirom Bandovićem je događaj koji se ne propušta.

Bogat koncertni program zadovoljiće klasične i popularne ukuse. Na repertoaru su "Merak i salsa" Jovana Maljokovića i Balkan i Salsa orkestra, Neverne bebe, Ortodoks kelts, Lena Kovačević, Din Bauman i drugi. Vizuelni program obeležiće Šimon Mansura i "Silver", vizuelni spektakl Silver Dance Company iz Izraela u saradnji sa Ambasadom Izraela u Beogradu.