Када одем ја, последњи Џедај ћеш ти бити

Најпознатије филмско остварење на свету је добило осми наставак

Четвртак 07. дец 2017.

cover image

Епизода VIII, "Ратови звезда - Последњи џедај" се у Београду премијерно приказује 13. децембра и то само у "Cineplexx" биоскопима у тржним центрима Ушће, Big Fashion и Делта сити. Да ли сте спремни за још једну незаборавну причу?


Култну причу борбе између добра и зла, очева и синова, Републике и Империје, у главним улогама из "оригиналне" поставе, епизоде IV (1977), V (1980) и VI (1983), доносе Марк Хамил (Лук Скајвокер) и Кери Фишер (Принцеза Леја), која је преминула прошлог децембра од срчаног удара. Сада шездесетшестогодишњи Марк Хамил, пред снимање епизоде VII, морао је да се подвргне педесетонедељној дијети и тренинзима само да би се појавио у последњој сцени филма, без изговорене речи, што је код заљубљеника у Ратове звезда само одложило задовољство и донело нестрпљиво ишчекивање епизоде VIII.


И док епској научнофантастичној борби светле и тамне стране силе нису могла да се "одупру" ни глумачка имена као што су Иан МекГрегор, Лајам Нисон, Натали Портман, Кристофер Ли, Семјуел Л. Џексон, Френк Оз и Хајден Кристенсен, новијој постави глумаца која датира од епизоде VII (Дејзи Ридли - Реј, Џон Бојега - Фин и Адам Драјвер - Кајло Рен), придружује се Бенисио дел Торо. 


Светска претпремијера филма је заказана за 9. децембар у Лос Анђелесу. Србија је међу ретким земљама у свету која има ту привилегију да 13. децембра представи најпознатију сагу. Последњи Џедај ће се наћи на редовном биоскопском репертоару од 15. децембра.

"Сила ће бити са тобом. Заувек."