Kada odem ja, poslednji Džedaj ćeš ti biti

Najpoznatije filmsko ostvarenje na svetu je dobilo osmi nastavak

Četvrtak 07. dec 2017.

cover image

Epizoda VIII, "Ratovi zvezda - Poslednji džedaj" se u Beogradu premijerno prikazuje 13. decembra i to samo u "Cineplexx" bioskopima u tržnim centrima Ušće, Big Fashion i Delta siti. Da li ste spremni za još jednu nezaboravnu priču?


Kultnu priču borbe između dobra i zla, očeva i sinova, Republike i Imperije, u glavnim ulogama iz "originalne" postave, epizode IV (1977), V (1980) i VI (1983), donose Mark Hamil (Luk Skajvoker) i Keri Fišer (Princeza Leja), koja je preminula prošlog decembra od srčanog udara. Sada šezdesetšestogodišnji Mark Hamil, pred snimanje epizode VII, morao je da se podvrgne pedesetonedeljnoj dijeti i treninzima samo da bi se pojavio u poslednjoj sceni filma, bez izgovorene reči, što je kod zaljubljenika u Ratove zvezda samo odložilo zadovoljstvo i donelo nestrpljivo iščekivanje epizode VIII.


I dok epskoj naučnofantastičnoj borbi svetle i tamne strane sile nisu mogla da se "odupru" ni glumačka imena kao što su Ian MekGregor, Lajam Nison, Natali Portman, Kristofer Li, Semjuel L. Džekson, Frenk Oz i Hajden Kristensen, novijoj postavi glumaca koja datira od epizode VII (Dejzi Ridli - Rej, Džon Bojega - Fin i Adam Drajver - Kajlo Ren), pridružuje se Benisio del Toro. 


Svetska pretpremijera filma je zakazana za 9. decembar u Los Anđelesu. Srbija je među retkim zemljama u svetu koja ima tu privilegiju da 13. decembra predstavi najpoznatiju sagu. Poslednji Džedaj će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru od 15. decembra.

"Sila će biti sa tobom. Zauvek."