Сајам етно хране и пића 2017

Највећи регионални гастрономски спектакл

Понедељак 20. нов 2017.

cover image

12. Сајам етно хране и пића се одржава од 22. до 25. новембра на Београдском сајму. Водећи домаћи произвођачи препознатљивих специјалитета и квалитетног пића од органских сировина, ручно рађени, са географским пореклом ће бити представљени бројним посетиоцима.


Манифестација има за циљ да промовише најбоље прехрамбене производе из Србије, затим да брендира робне марке етно производа и пружи подршку свим произвођачима. Све ово са идејом да се српски специјалитети пласирају на глобално тржиште на што бољи начин, уз највише стандарде. У духу старих обичаја, традиционална здравица добродошлице биће организована и ове године. Очекује се преко 400 излагача који ће поред 2.000 производа открити и посебне рецептуре за припрему националних специјалитета. Током ревијалног дела публика ће имати могућност да дегустира и специфична јела која нису толико актуелна.


Хала 3 Београдског сајма ће на једном месту окупити произвођаче традиционалних производа, регионалне привредне коморе, задружне савезе, градске и општинске управе, акредитоване лабораторије, произвођаче опреме за производњу, сервирање и паковање традиционалних производа и произвођаче садног и семенског материјала. Покровитељ догађаја је Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије, а подршку су пружиле Привредна комора Србије и Задружни савез Србије.