Викенд у блоку 70 у знаку Street Food фестивала

Други из едиције Street Food фестивала под надимком "Кићбло 70" се одржава предстојећег викенда на Савском кеју

Среда 05. јун 2024.

cover image

Познати београдски фестивал уличне хране се одржава од 7. до 9. јуна на новој атрактивној локацији. У питању је Савски кеј у блоку 70 који због своје микролокације носи, сада већ свима омиљени надимак "Кићбло 70". Фестивал почиње у петак од 13:00 и трајаће све до 23:00, а посетиоци ће имати прилике да истраже различите светске кухиње чији ће се специјалитети припремати на лицу места.

Организатори су се потрудили да испуне очекивања посетилаца пе ће зато представити 15 занимљивих излагача Београдске street food сцене. На Савском кеју моћи ће да се пробају специјалитети као што су традиционални јапански суши, чувени амерички corn dog, аутентични италијански сендвичи, пице и пасте, бургери од најквалитетнијег меса, либански специјалитети, кобасице домаћих произвођача, специјалитети јамајканске, швајцарске и аустријске кухиње али и вегански рецепти и слаткиши премијум квалитета.


Како би овај Street Food фестивал био употпуњен добром музиком и сјајном атмосфером, ту су познати ди-џејеви са градске клупске сцене, па ће тако на Савском кеју наступити: Groovyman, Уна Андреа, Dakman, Monochromatic, DJ Slipi и многи други који ће својим музичким одабиром употпунити фестивалску атмосферу.

Уједно користимо прилику да, уз подршку пројекта Свака лименка се рачуна, посетиоце подсетимо на Светски дан заштите животне средине који се обележава широм света 5. јуна, па ће тако у циљу промоције фестивала и обележавања Светског дана заштите животне средине, испред шопинг центра Ada Mall бити постављена Pixelata која представља својеврсно платно направљено од алуминијумских лименки осликано од стране уличних уметника. Ова уметничка инсталација ће бити постављена од среде, 5. јуна до недеље, 9. јуна и на овај креативан начин, заједно са промотерима који носе ранчеве у које је могуће одложити искоришћену амбалажу од алуминијума, подсетићемо и позвати присутне на рециклажу у циљу смањења отпада и заштите животне средине. Највреднији рециклери ће бити награђени.


Улаз на фестивал је бесплатан, а радно време фестивала је од 13:00 до 23:00. Видимо се на Савском кеју у блоку 70 од 7. до 9. јуна!

Више информација на: https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/

Фотографије: Марко Обрадовић Edge