Vikend u bloku 70 u znaku Street Food festivala

Drugi iz edicije Street Food festivala pod nadimkom "Kićblo 70" se održava predstojećeg vikenda na Savskom keju

Sreda 05. jun 2024.

cover image

Poznati beogradski festival ulične hrane se održava od 7. do 9. juna na novoj atraktivnoj lokaciji. U pitanju je Savski kej u bloku 70 koji zbog svoje mikrolokacije nosi, sada već svima omiljeni nadimak "Kićblo 70". Festival počinje u petak od 13:00 i trajaće sve do 23:00, a posetioci će imati prilike da istraže različite svetske kuhinje čiji će se specijaliteti pripremati na licu mesta.

Organizatori su se potrudili da ispune očekivanja posetilaca pe će zato predstaviti 15 zanimljivih izlagača Beogradske street food scene. Na Savskom keju moći će da se probaju specijaliteti kao što su tradicionalni japanski suši, čuveni američki corn dog, autentični italijanski sendviči, pice i paste, burgeri od najkvalitetnijeg mesa, libanski specijaliteti, kobasice domaćih proizvođača, specijaliteti jamajkanske, švajcarske i austrijske kuhinje ali i veganski recepti i slatkiši premijum kvaliteta.


Kako bi ovaj Street Food festival bio upotpunjen dobrom muzikom i sjajnom atmosferom, tu su poznati di-džejevi sa gradske klupske scene, pa će tako na Savskom keju nastupiti: Groovyman, Una Andrea, Dakman, Monochromatic, DJ Slipi i mnogi drugi koji će svojim muzičkim odabirom upotpuniti festivalsku atmosferu.

Ujedno koristimo priliku da, uz podršku projekta Svaka limenka se računa, posetioce podsetimo na Svetski dan zaštite životne sredine koji se obeležava širom sveta 5. juna, pa će tako u cilju promocije festivala i obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, ispred šoping centra Ada Mall biti postavljena Pixelata koja predstavlja svojevrsno platno napravljeno od aluminijumskih limenki oslikano od strane uličnih umetnika. Ova umetnička instalacija će biti postavljena od srede, 5. juna do nedelje, 9. juna i na ovaj kreativan način, zajedno sa promoterima koji nose rančeve u koje je moguće odložiti iskorišćenu ambalažu od aluminijuma, podsetićemo i pozvati prisutne na reciklažu u cilju smanjenja otpada i zaštite životne sredine. Najvredniji recikleri će biti nagrađeni.


Ulaz na festival je besplatan, a radno vreme festivala je od 13:00 do 23:00. Vidimo se na Savskom keju u bloku 70 od 7. do 9. juna!

Više informacija na: https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/

Fotografije: Marko Obradović Edge