Instagram si ti takav sam i ja

Samo za ljubitelje realnosti upakovane u filtere. Izvolite, uđite slobodno

Subota 07. avg 2021.

cover image

Kafa koja nije završila na u galeriji kao da se nije ni popila. Odlazak u šoping bez lajva sa pitanjem šta kupiti je moguć ali u snu. Zašto izlaziti bilo gde ako to niko iz onlajn univerzuma neće videti i komentarisati.

Neupućeni će reći nemoguće. Oni koji su uvek dostupni za svoju Instagram komunu se smeškaju i već smišljaju sledeći post. Hteli ili ne, život se živi na ovoj društvenoj mreži.

Kim Kardašijan i dalje drži rekord po broju sakupljenih lajkova. Poznate ličnosti ne bi bile to što jesu da ne koriste sve mogućnosti koje su im na raspolaganju. Kada dobijete sopstveni filter sreća se ne da izmeriti.

Ni pod razno ne postavljajte novosti ako nemate adekvatan hashtag. Petkom odgovarajte na pitanja pratilaca. Uvek budite dostupni za komentar i odgovor u "dm". Ah ta pravila...

Instagram je verovatno jedino "mesto" sa toliko uvek srećnih, prelepih, zgodnih, uvek mladih ljudi.

Da li je sve navedeno stvarno istina? Naravno da ne. Da li treba osporiti modifikaciju činjenica? Nikako.

Ne upoređujte svoje lice sa nečijim jer to drugo je prošlo ozbiljnu obradu. Ne razmišljajte da samo vi nemate šta da obučete jer je većina garderobe plasirana da bi se prodala. Ne nasedajte na kurseve o sticanju bogatstva preko noći jer onaj ko zna kako se zarađuje nema vremena za snimanje primamljivih videa. Ako malo istražite videćete da Voren Bafet ne koristi Instragram, na primer.

Sve ovo je samo zabava i način da se prenese poruka. Opustite se, skrolujte feed, zapratite interesantne i blokirajte daveže. Ipak, mnogo je važnije koliko ste kafa popili u realnosti sa realnim ljudima nego koliko ste crvenih srca prikupili.