Odličan gradski program

Nakon proslave Uskrsa i Prvog maja nema odmora. Vikend donosi velika dešavanja i sjajnu zabavu

Utorak 30. apr 2019.

cover image

"Grčki dani u Beogradu" je manifestacija više koja potvrđuje viševekovno prijateljstvo ova dva naroda. Karneval kulture, muzike i gastronomije će trajati od 3. do 5. maja na Trgu Nikole Pašića. Iako su Srbi veoma dobro upućeni u tradiciju Grčke, uvek može da se otkrije parče neotkrivenog blaga. Zato dođite da još bolje upoznate običaje, ritam i ukuse omiljene destinacije.

Gala senzacija koja krstari svetom se prvog vikenda u maju vraća u Beograd. Takođe od 3. do 5. maja, ali u Štark Areni se organizuje "Šetnja sa dinosaurusima". Potekla od serije koju je emitovao "BBC", a do sada je više od devet miliona ljudi sa različitih meridijana prošetalo sa dinosaurusima. Predstava u trajanju nepuna dva sata prezentuje promene kroz koja su ova bića prolazila. Produkcija od čitavih 20 miliona dolara je očarala stanovnike iz preko 250 gradova. Bez sumnje, identično će biti i u glavnom gradu Srbije. Spektakularan naučno-zabavni defile impresionira sve generacije.


Muzički šou će ovog vikenda definitivno "ukrasti" kamerni orkestar Rock Symphony iz Bitolja. Kombank dvorana je mesto održavanja koncerta autentične muzičke unije, a datum je 4. maj. Muzičari sa prestižnim diplomama u džepu i velikim iskustvom iza sebe će od 21:00 svirati najveće hitove bendova Queen, AC/DC, Deep Purple, Rammstein, ali i dobro poznate numere koje izvode Lenny Kravitz i Joan Jett. Fuzija roka i klasike se ne propušta.