Baš dobra gradska zabava

Svi putevi vode na daske koje život znače. Nakon velike porcije kvalitetnog provoda, sportska aktivnost je neophodna

Sreda 03. apr 2019.

cover image

Gradske pozornice i njihova raznolikost su jedna od glavnih obeležja metropole. Pozorišni program je, u skladu sa trendovima, obogaćen stend ap komedijama, a prvi četvrtak u aprilu je dan kada je zakazan "Nikola Đuričko Stand up show". Teatar na Brdu je lokacija na kojoj će tačno u 20:00 početi dvosatna humoristička predstava. Glumačka forma samo za odabrane je, sasvim očekivano, odlično legla popularnom Džoniju.

Umetnička scena je idealno mesto za tradicionalne plesove. Kada su reflektori usmereni na ansambl "Kolo", oduševljenje u publici je maksimalno. Neprikosnovena trupa čuva srpsku tradiciju i neguje običaje još od daleke 1948. godine. Novo druženje i prezentacija narodnih igara će se održati u petak, 5. aprila od 20:00 u centru za kulturu "Vlada Divljan". Koliko god puta da se prisustvuje njihovom spektaklu uživo, nikada nije isto i apsolutno nikada ne može da dosadi.


Ništa bez rok svirke. U subotu, 6. aprila od 20:00 veliku salu Studentskog kulturnog centra zauzima bend Suuns iz Kanade. Postoje od 2007. godine, nastupali su na brojnim velikim festivalima, a sada je konačno došlo vreme za debitantski koncert u prestonici Srbije. Ben Šemi, Džo Jarmuš, Lijam O'Nil i Maks Henri će predstaviti svoje viđenje rok muzike i konekcije sa drugim žanrovima po čemu su i poznati. Do sada su objavili četiri studijska ostvarenja. Poslednji je izazvao odlične rekacije i upravo je on povod za premijerno gostovanje.

Zgrada Beograđanka je jedna od glavnih gradskih atrakcija. U ovom zdanju, zvaničnog naziva Palata Beograd, 7. aprila od 10:00 se održava 32. Trka uz Beograđanku. Legendarna trka uz 550 stepenica će okupiti žene i muškarce svih generacija. Deveti put će trčati i vatrogasci. Beograd je drugi grad po redu u celom svetu koji je organizovao ovaj vid sporta i zabave. Možda se nećete popeti prvi uz jednu od najviših zgrada ali ćete se uz odličan prateći program sjajno zabaviti. Nekada je mnogo važnije učestvovati nego pobediti.