Баш добра градска забава

Сви путеви воде на даске које живот значе. Након велике порције квалитетног провода, спортска активност је неопходна

Среда 03. апр 2019.

cover image

Градске позорнице и њихова разноликост су једна од главних обележја метрополе. Позоришни програм је, у складу са трендовима, обогаћен стенд ап комедијама, а први четвртак у априлу је дан када је заказан "Никола Ђуричко Stand up show". Театар на Брду је локација на којој ће тачно у 20:00 почети двосатна хумористичка представа. Глумачка форма само за одабране је, сасвим очекивано, одлично легла популарном Џонију.

Уметничка сцена је идеално место за традиционалне плесове. Када су рефлектори усмерени на ансамбл "Коло", одушевљење у публици је максимално. Неприкосновена трупа чува српску традицију и негује обичаје још од далеке 1948. године. Ново дружење и презентација народних игара ће се одржати у петак, 5. априла од 20:00 у центру за културу "Влада Дивљан". Колико год пута да се присуствује њиховом спектаклу уживо, никада није исто и апсолутно никада не може да досади.


Ништа без рок свирке. У суботу, 6. априла од 20:00 велику салу Студентског културног центра заузима бенд Suuns из Канаде. Постоје од 2007. године, наступали су на бројним великим фестивалима, а сада је коначно дошло време за дебитантски концерт у престоници Србије. Бен Шеми, Џо Јармуш, Лијам О'Нил и Макс Хенри ће представити своје виђење рок музике и конекције са другим жанровима по чему су и познати. До сада су објавили четири студијска остварења. Последњи је изазвао одличне рекације и управо је он повод за премијерно гостовање.

Зграда Београђанка је једна од главних градских атракција. У овом здању, званичног назива Палата Београд, 7. априла од 10:00 се одржава 32. Трка уз Београђанку. Легендарна трка уз 550 степеница ће окупити жене и мушкарце свих генерација. Девети пут ће трчати и ватрогасци. Београд је други град по реду у целом свету који је организовао овај вид спорта и забаве. Можда се нећете попети први уз једну од највиших зграда али ћете се уз одличан пратећи програм сјајно забавити. Некада је много важније учествовати него победити.