Sajam turizma 2019

41. međunarodna smotra omiljene aktivnosti - putovanja

Subota 16. feb 2019.

cover image

Sajam turizma se organizuje od 21. do 24. februara, tradicionalno na Beogradskom sajmu. Hale 1, 1a, 2A, 2B, 2C, 3A i 4 će pod sloganom "Leto je bliže nego što mislite" ugostiti brojne izlagače i desetine hiljada posetilaca.

Festival turizma je najveća manifestacija u ovom delu Evrope posvećena putovanjima. Pored standardnog bogatog programa, sniženja turističkih aranžmana čak do 50% i različitih pogodnosti, od ove godine je uvedena jedna važna inovacija. Poslovni B2B portal je namenjen registraciji i povezivanju izlagača i poslovnih posetilaca. Ceo svet na dlanu.

Turističke agencije, udruženja, organizacije, turistički centri, avio kompanije, hoteli i drugi akteri na turističkoj sceni će predstaviti najbolje ponude za first minute, city break, vikend ali i duža putovanja.

Sajam turizma 2019 u brojevima:

- više od 70.000 posetilaca

- 12.500 poslovnih partnera koji će posetiti sajam

- 1.200 izlagača

- 1.000 novinara iz zemlje i celog sveta

- 800 izlagača u segmentu "Srbija na jednom mestu"

- 300 internacionalnih izlagača iz ukupno 50 zemalja.

Zemlja partner ove godine je Bugarska. Inače dobri odnosi između Srbije i zemlje čiji je grad Plovdiv jedan od ovogodišnjih prestonica kulture, geografska bliskost i obostrano poznavanje tržišta ovom saradnjom će biti podignuti na viši nivo.

Tokom trajanja sajma, istovremeno će biti organizovani i 10. Međunarodni sajam vina, 15. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme "Horeca" i 15. Sajam suvenira "Posetite Srbiju".