Сајам туризма 2019

41. међународна смотра омиљене активности - путовања

Субота 16. феб 2019.

cover image

Сајам туризма се организује од 21. до 24. фебруара, традиционално на Београдском сајму. Хале 1, 1а, 2А, 2Б, 2Ц, 3А и 4 ће под слоганом "Лето је ближе него што мислите" угостити бројне излагаче и десетине хиљада посетилаца.

Фестивал туризма је највећа манифестација у овом делу Европе посвећена путовањима. Поред стандардног богатог програма, снижења туристичких аранжмана чак до 50% и различитих погодности, од ове године је уведена једна важна иновација. Пословни B2B портал је намењен регистрацији и повезивању излагача и пословних посетилаца. Цео свет на длану.

Туристичке агенције, удружења, организације, туристички центри, авио компаније, хотели и други актери на туристичкој сцени ће представити најбоље понуде за first minute, city break, викенд али и дужа путовања.

Сајам туризма 2019 у бројевима:

- више од 70.000 посетилаца

- 12.500 пословних партнера који ће посетити сајам

- 1.200 излагача

- 1.000 новинара из земље и целог света

- 800 излагача у сегменту "Србија на једном месту"

- 300 интернационалних излагача из укупно 50 земаља.

Земља партнер ове године је Бугарска. Иначе добри односи између Србије и земље чији је град Пловдив један од овогодишњих престоница културе, географска блискост и обострано познавање тржишта овом сарадњом ће бити подигнути на виши ниво.

Током трајања сајма, истовремено ће бити организовани и 10. Међународни сајам вина, 15. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме "Horeca" и 15. Сајам сувенира "Посетите Србију".