Božićno seoce kod Hrama

Još bolja organizacija, još više učesnika. Najmlađi, a omiljen praznični događaj na Vračaru

Sreda 02. jan 2019.

cover image

Gradska manifestacija "Božićno seoce kod Hrama 2019" počinje 4. januara. Više od 150 sadržaja će obeležiti ovogodišnje izdanje, drugo po redu, koje će trajati do 28. januara. Božićni fijaker, koncerti, predstave, izložbe, umetnički nastupi, gostovanje horova i izvrsnih solista, književne promocije, specijalni programi za decu sa mađioničarima i animatorima i još mnogo toga će prodefilovati samim Hramom Svetog Save i svečanom binom na platou. Program će biti organizovan svakog dana u popodnevnim i večernjim satima.

Kućice sa suvenirima, slatkišima, domaćom hranom i toplim napicima će biti raspoređene po čitavom platou. Na svakom koraku će biti dostupno baš ono što želite.

Patrijarh Irinej će 4. januara od 18:00, dodelom više od 2.000 paketića otvoriti veliko gradsko dešavanje. Istog dana, od 19:00 će nastupiti Reprezentativni orkestar Policije Republike Srbije, a zatim od 20:00 sledi koncert Sanje Ilića i grupe Balkanika.

Za praznično raspoloženje i kvalitetnu zabavu će se pobrinuti istaknuti muzičari. Orkestar RTS-a, Neverne bebe, Snežana Đurišić, Marinko, Nikola i Marko Rokvić, Aleksandra Radović, Lena Kovačević, Jelena Tomašević i mnogi drugi će svojom pesmom i muzikom učiniti januar u Beogradu fenomenalnim.

Svi programi su potpuno besplatni i namenjeni su posetiocima svih generacija. Domaća publika i brojni strani posetioci imaju prilike da na veličanstven način zajedno dočekaju Badnje veče i Božić, uz tradicionalno lomljenje velike česnice u 11:30 koju donira Unija pekara. Za pravoslavnu Novu godinu će biti organizovan vatromet i veliki koncert. U sezoni krsnih slava, svaka će biti svečano obeležena. Poseban događaj sledi 27. januara kada se obeležava Sveti Sava.