Божићно сеоце код Храма

Још боља организација, још више учесника. Најмлађи, а омиљен празнични догађај на Врачару

Среда 02. јан 2019.

cover image

Градска манифестација "Божићно сеоце код Храма 2019" почиње 4. јануара. Више од 150 садржаја ће обележити овогодишње издање, друго по реду, које ће трајати до 28. јануара. Божићни фијакер, концерти, представе, изложбе, уметнички наступи, гостовање хорова и изврсних солиста, књижевне промоције, специјални програми за децу са мађионичарима и аниматорима и још много тога ће продефиловати самим Храмом Светог Саве и свечаном бином на платоу. Програм ће бити организован сваког дана у поподневним и вечерњим сатима.

Кућице са сувенирима, слаткишима, домаћом храном и топлим напицима ће бити распоређене по читавом платоу. На сваком кораку ће бити доступно баш оно што желите.

Патријарх Иринеј ће 4. јануара од 18:00, доделом више од 2.000 пакетића отворити велико градско дешавање. Истог дана, од 19:00 ће наступити Репрезентативни оркестар Полиције Републике Србије, а затим од 20:00 следи концерт Сање Илића и групе Балканика.

За празнично расположење и квалитетну забаву ће се побринути истакнути музичари. Оркестар РТС-а, Неверне бебе, Снежана Ђуришић, Маринко, Никола и Марко Роквић, Александра Радовић, Лена Ковачевић, Јелена Томашевић и многи други ће својом песмом и музиком учинити јануар у Београду феноменалним.

Сви програми су потпуно бесплатни и намењени су посетиоцима свих генерација. Домаћа публика и бројни страни посетиоци имају прилике да на величанствен начин заједно дочекају Бадње вече и Божић, уз традиционално ломљење велике чеснице у 11:30 коју донира Унија пекара. За православну Нову годину ће бити организован ватромет и велики концерт. У сезони крсних слава, свака ће бити свечано обележена. Посебан догађај следи 27. јануара када се обележава Свети Сава.