Koncerti za vikend

Dva gostovanja i jedan domaći spektakl

Četvrtak 13. sep 2018.

cover image

Muzički vikend u Beogradu počinje sa autentičnim afro bitom. Koncert sasvim drugačijeg ritma je zakazan za četvrtak, 13. septembra od 20:00 na Kalemegdanu. Femi Kuti, u pratnji Makedonske filharmonije i svog benda Positive Force donosi poslednji album uživo ali i najveće hitove iz svoje karijere. Sin legendarnog Fele Kutija, nakon premijere u Skoplju, po prvi put izlazi na binu sa simfonijskim orkestrom što smatra vrhuncem u dosadašnjem radu. Nigerijska atrakcija sa pojačanjem ima i sjajnu uveritru - Igor Vince i His Drum, Brass and Keys će uvesti publiku u noć koju će obeležiti soul, fank, džez i r'n'b muzika.


Kanadski metalci, bend Voivod i švedski darkeri, bend Maggot Heart u petak, 14. septembra od 20:00 gostuju u klubu Elektropionir. Dobro poznata imena moćnog zvuka koja su obeležila čitavu metal generaciju sa velikim nestrpljenjem očekuju ponovno druženje sa domaćom publikom i najavljuju odličnu svirku. Repertoar će obuhvatiti kompletnu karijeru, od pesama sa debitantskog albuma iz 1984. pa sve do poslednjeg studijskog izdanja iz 2016. Voivod ove godine proslavlja 35 godina rada, a kao poklon vernoj publici, najavljuje novi album koji uskoro izlazi. Publika u Beogradu će imati ekskluzivnu priliku da čuje najsvežiji autorski rad iz studija.

Veličanstveno. Spektakularno. Nesvakidašnje. Posebno dešavanje, Opera na vodi, se organizuje 15. septembra od 19:30 na Sava promenadi. Povod je takođe impresivan - 150 godina postojanja Narodnog pozorišta. Dirigent Dejan Savić će uz čitav ansambl koji broji preko 200 muzičara i specijalnog gosta, violinistu Jovana Kolundžiju, prirediti neverovatan muzički događaj pod zvezdama. Obzirom na važan povod, mesta na repetoaru je bilo isključivo za najpoznatija dela istaknutih kompozitora. Arije, dueti i horovi iz najboljih opera uživo i to pod otvorenim nebom. NAPOMENA: Događaj "Opera na vodi" je odložen.