Концерти за викенд

Два гостовања и један домаћи спектакл

Четвртак 13. сеп 2018.

cover image

Музички викенд у Београду почиње са аутентичним афро битом. Концерт сасвим другачијег ритма је заказан за четвртак, 13. септембра од 20:00 на Калемегдану. Феми Кути, у пратњи Македонске филхармоније и свог бенда Positive Force доноси последњи албум уживо али и највеће хитове из своје каријере. Син легендарног Феле Кутија, након премијере у Скопљу, по први пут излази на бину са симфонијским оркестром што сматра врхунцем у досадашњем раду. Нигеријска атракција са појачањем има и сјајну уверитру - Igor Vince и His Drum, Brass and Keys ће увести публику у ноћ коју ће обележити соул, фанк, џез и r'n'b музика.


Канадски металци, бенд Voivod и шведски даркери, бенд Maggot Heart у петак, 14. септембра од 20:00 гостују у клубу Електропионир. Добро позната имена моћног звука која су обележила читаву метал генерацију са великим нестрпљењем очекују поновно дружење са домаћом публиком и најављују одличну свирку. Репертоар ће обухватити комплетну каријеру, од песама са дебитантског албума из 1984. па све до последњег студијског издања из 2016. Voivod ове године прославља 35 година рада, а као поклон верној публици, најављује нови албум који ускоро излази. Публика у Београду ће имати ексклузивну прилику да чује најсвежији ауторски рад из студија.

Величанствено. Спектакуларно. Несвакидашње. Посебно дешавање, Опера на води, се организује 15. септембра од 19:30 на Сава променади. Повод је такође импресиван - 150 година постојања Народног позоришта. Диригент Дејан Савић ће уз читав ансамбл који броји преко 200 музичара и специјалног госта, виолинисту Јована Колунџију, приредити невероватан музички догађај под звездама. Обзиром на важан повод, места на репетоару је било искључиво за најпознатија дела истакнутих композитора. Арије, дуети и хорови из најбољих опера уживо и то под отвореним небом. НАПОМЕНА: Догађај "Опера на води" је одложен.