Šta raditi u gradu za vikend

Pivska tura, poseta muzeju i koncert - program za poslednje dane jula kome nećete reći ne

Četvrtak 26. jul 2018.

cover image

Red kiše, red sunca, pa tura piva. Pravi redosled za dosledne ljubitelje Beograda i kraft piva. Pivske ture vas pozivaju da pored konzumacije i uživanja u ukusima, saznate više i uđete u suštinu stvaranja najboljeg pića za tople dane – piva. Na Zemunskom keju, u pivari Crna ovca, 27. jula od 18:00 do 21:00 imaćete priliku da degustirate pet vrsta kraft piva. Za one koji bi da budu baš pravi znalci, angažovan je i profesionalni degustator koji će vam dati savete na šta treba da obratite pažnju. Piće na prazan stomak ne ide, pa su se domaćini potrudili da se uz pivo služi domaća kobasica.

Ako još niste otišli na odmor, a decu vam čuvaju roditelji, "Muzej za bake, deke i unuke" je idealno rešenje da im vreme brže i lepše prođe zajedno. U muzeju Vuka i Dositeja, svakog drugog petka od 11:00 u okviru ovog programa se održavaju kreativne radionice za najmlađe. I dok deca kroz igru i zabavu ponešto i nauče, naši najstariji sugrađani mogu pogledati neke od reprezentativnih dokumentarnih serijskih filmova u kojima se govori o srpskoj kulturi i istoriji. Drugi deo dokumentarne serije posvećene životu i delu Dositeja Obradovića kojeg igra čuveni Rade Marković je na programu u petak, 27. jula.


Rock'n'roll u muzeju? Zašto da ne, pogotovo ako je to Muzej Jugoslavije. Bogata rok scena bivše Jugoslavije daje puno pravo da se na programu Leta u muzeju nađe i grupa Nežni Dalibor. Bend nastupa u subotu, 28. jula na stepeništu ispred Muzeja od 20:00. Ovaj bend je beogradski, a postali su poznati jer su kreirali deo muzičke scene koja se rodila u zgradi nekadašnjeg BIGZ-a. Zvukom se igraju i istražuju pa zato imaju na svojoj strani i poštovaoce psihodelije šezdesetih godina prošlog veka, ali i savremene nezavisne scene. Imaju iskustvo nastupa na velikim festivalima kao što su Exit, Terraneo, Taxirat, Bedem, Glimps, Waves.