Шта радити у граду за викенд

Пивска тура, посета музеју и концерт - програм за последње дане јула коме нећете рећи не

Четвртак 26. јул 2018.

cover image

Ред кише, ред сунца, па тура пива. Прави редослед за доследне љубитеље Београда и крафт пива. Пивске туре вас позивају да поред конзумације и уживања у укусима, сазнате више и уђете у суштину стварања најбољег пића за топле дане – пива. На Земунском кеју, у пивари Црна овца, 27. јула од 18:00 до 21:00 имаћете прилику да дегустирате пет врста крафт пива. За оне који би да буду баш прави зналци, ангажован је и професионални дегустатор који ће вам дати савете на шта треба да обратите пажњу. Пиће на празан стомак не иде, па су се домаћини потрудили да сe уз пиво служи домаћа кобасица.

Ако још нисте отишли на одмор, а децу вам чувају родитељи, "Музеј за баке, деке и унуке" је идеално решење да им време брже и лепше прође заједно. У музеју Вука и Доситеја, сваког другог петка од 11:00 у оквиру овог програма се одржавају креативне радионице за најмлађе. И док деца кроз игру и забаву понешто и науче, наши најстарији суграђани могу погледати неке од репрезентативних документарних серијских филмова у којима се говори о српској култури и историји. Други део документарне серије посвећене животу и делу Доситеја Обрадовића којег игра чувени Раде Марковић је на програму у петак, 27. јула.


Rock'n'roll у музеју? Зашто да не, поготово ако је то Музеј Југославије. Богата рок сцена бивше Југославије даје пуно право да се на програму Лета у музеју нађе и група Нежни Далибор. Бенд наступа у суботу, 28. јула на степеништу испред Музеја од 20:00. Овај бенд је београдски, а постали су познати јер су креирали део музичке сцене која се родила у згради некадашњег БИГЗ-а. Звуком се играју и истражују па зато имају на својој страни и поштоваоце психоделије шездесетих година прошлог века, али и савремене независне сцене. Имају искуство наступа на великим фестивалима као што су Exit, Terraneo, Taxirat, Бедем, Glimps, Waves.